Tramertaş, ‘Avantgarde’ ürünüyle dış pazarda payını artıracak

Tramertaş Traverten Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Balıbey, “En yeni ürünümüz Avantgarde isimli mermer ile pazarda daha etkin bir konuma geleceğimizi düşünüyoruz. 2016’da üretimine başladığımız bu ürünü global pazarda tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI

SİVAS - Beş kıtada, 30 ülkeye ihracat yapan Tramertaş, yeni pazarlara ulaşarak yurtdışına satışını artırmak istiyor. 2016 yılında üretimine başladıkları ‘Avantgarde’ isimli mermerle globalde pazar paylarını artırmak istediklerini söyleyen Tramertaş Traverten Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Balıbey, “Bu mermeri global pazarda tanıtmayı ve kullanımını yaygılaştırmayı hedefliyoruz. Avantgarde ile hem iç pazardaki projelerde yer almak hem de ABD’nin yanı sıra Uzakdoğu ülkelerine blok plaka ve ebatlı ürün satmayı amaçlıyoruz” dedi. Balıbey, yeni pazarlar ile müşteri sayısını artırmayı ve üretim kapasitesini 250 bin metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Kendi ocaklarından elde ettikleri hammaddeyi işleyerek, satışını yaptıklarını kaydeden Süleyman Balıbey, Sivas’ta iki traverten ve bir mermer ocaklarının bulunduğunu vurguladı. Fabrika ve ocaklarına yaptıkları katrak ve iş makineleri yatırımları ile kapasitelerinin yanı sıra ürün çeşitliliğini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Balıbey, “En yeni ürünümüz Avantgarde isimli mermer ile pazarda daha etkin bir konuma geleceğimizi düşünüyoruz. 2016’da üretimine başladığımız bu mermerde, son yıllarda oldukça moda olan gri ve füme renkler hakim. Bu ürünü global pazarda tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.

“Tescilli ‘Scabos’ travertenini global pazarda tanıttık”

Son 17 yılda ‘Scabos’ travertenini global pazarda bilinir hale getirdiklerini söyleyen Süleyman Balıbey, “Scabos, küresel ölçekte traverten portföyünde markalaşarak yerini aldı. Türkiye ve ABD’de patenti firmamız adına tescilli. ‘Scabos’ adını kendine özgü özellikleri ile markalaştırdık ve tescil ettirdik. ‘Tuscany’ traverten üretimi de yapıyoruz. Yüksek rezervli ocaklarımızdan elde ettiğimiz özellikli taşlarımızı markalaştıracağız” şeklinde konuştu.

Global pazarın tamamında yer almak istediklerini ifade eden Balıbey; 2016’da Singapur, Avusturya, Polonya, Azerbeycan ve Güney Kore’ya ihracata başladıklarını belirtti. Balıbey, şöyle devam etti: “ Bugün itibarıyla beş kıtada 30 ülkeye ihracat yapıyoruz. Üretimin tamamına yakınını ihraç ediyoruz. ABD’de bayilerimiz bulunuyor. Kendi ocaklarımızdan çıkardığımız traverten ve mermer bloklarını, müşterilerimiz tarafından talep edilen ölçü ve yüzey şekilleri doğrultusunda fabrikamızda işliyoruz.”

Sektöre yönelik değerlendirmeler yapan Balıbey, yüksek akaryakıt ve enerji maliyetlerinin, sektörün başlıca giderleri olduğunu söyledi. Balıbey, akaryakıtta vergi oranlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. Doğaltaşların yurtdışında olduğu gibi yurtiçinde de kullanımının artacağına inandığını dile getiren Balıbey, “Tüm piyasalarda siyasi ve ekonomik belirsizlikler mevcut. Ortam düzeldiği zaman pazar ağları da genişleyecek” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir