Trioplus Ahşap, üretimde kapasiteyi yüzde 25 artıracak

Trioplus Ahşap, Kayseri ve Adapazarı’nda bulunan showroomlarında tüketicisiyle buluşuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Özel ahşap dekorasyon ürünlerini Trioplus Ahşap markasıyla pazara sunan Albayrak İnşaat, kapasite artırımına yönelik altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl kapasiteyi yüzde 25 artırmayı planlayan firma, Mimarsinan OSB’de ikinci fabrika yatırımının da çalışmalarına başladı. Albayrak İnşaat firma sahibi Mustafa Arslantaş, iç piyasada hatırı sayılır bir pazar payına ulaştıklarını belirterek, bu konumu teknolojiye yapacakları yatırımlar ile korumak istediklerini vurguladı. Kapasite artışı için ikinci bir fabrika satın aldıklarını açıklayan Arslantaş, buradaki yatırımlarının ardından Ar-Ge ve inovasyon kabiliyetlerinin artacağını dile getirdi.

Mutfak dolabı, vestiyer, lavabo, iç ahşap kapıları, tavan süslemeleri gibi bir dairede kullanılabilecek ahşap dekorasyonla ilgili her türlü işin imalat ve montaj alanlarında faaliyetlerini sürdüren Trioplus Ahşap, Kayseri ve Adapazarı’nda bulunan showroomlarında tüketicisiyle buluşuyor. Yılda 20 bin adet kapı ve 3 bin 500 konutluk mutfak dolabı üretim kapasitesiyle ağırlıklı olarak inşaat firmalarına hizmet verdiklerini anlatan Mustafa Arslantaş, toplu projeler gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Kayseri inşaat sektörünün yüzde 35’lik kısmına satış yaptıklarını kaydeden Arslantaş; Niğde, Ankara, Adapazarı, İzmit, Yalova ve İstanbul’da hizmet ağlarının bulunduğunu belirtti.

Tasarımı projeye göre belirliyor

Ürün geliştirmeye önem veren bir firma olduklarını dile getiren Mustafa Arslantaş, “İç mimarlarımız farklı ahşap dekorasyonları geliştiriyor ve güncellemelerle ortaya yeni projeler koyuyor. Talebe göre malzeme kullanarak, yüzlerce çeşit kapı üretebiliyoruz. Geniş ürün yelpazemizin yanı sıra projeye özel tasarım mobilyalar da üretiyoruz” şeklinde konuştu.

2016 ve 2017 yıllarındaki performanslarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mustafa Arslantaş, ekonomik sıkıntıların devam ettiği bir dönemden geçtiklerini iletti. Arslantaş, “Dolayısıyla güçlü ve öz sermayesi ile çalışan firmaların ayakta kalacağını, kredi ile çalışan firmaların ise sıkıntılı bir yıl geçireceğini düşünüyorum. Bizim prensibimiz öz sermaye ile çalışmak” dedi.

"Nakit akışı ve kalifiye eleman bulma noktasında sıkıntı yaşıyoruz"

Sektörel sorunlara da değinen Mustafa Arslantaş, kalifiye eleman bulmakta zorluk yaşadıklarını vurguladı. Ayrıca sektörde barter usulü çalışma sisteminin yoğun olmasından dolayı nakit ve finansman sorunları yaşandığını dile getiren Arslantaş, “Öz sermaye dediğimiz olay da burada devreye giriyor. Çünkü yüzde 90 oranında barter usulü çalışılan bir sektörde nakitte ve öz sermayede belli bir güç yoksa, bir yerde tıkanmak kaçınılmaz oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir