TÜBİTAK'tan TTO'nun 7 girişimcisine destek

Uludağ Üniversitesi TTO'nun 7 girişimcisi iş fikrine TÜBİTAK'tan destek aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin (TTO) mentörlük yaptığı 10 girişimciden 7'si TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Teknogirişim Sermaye Destek Programı'ndan destek alarak, teknoloji tabanlı iş fikirlerini hayata geçirme fırsatı yakaladı.

BTSO ve Uludağ Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren UÜ-TTO, teknoloji odaklı yeni iş fikirlerine sahip girişimcileri ülke ekonomisine kazandırmaya devam ediyor.

Türkiye genelinde TÜBİTAK 1512 BİGG Programı'nın 1. Aşaması'nı yürüten 20 kuruluş arasında yer alan UÜ-TTO'nun 7 tekno girişimcisinin kuracağı teknoloji tabanlı şirketler, TÜBİTAK tarafından sağlanan yaklaşık 1 milyon TL tutarındaki hibe desteğinden faydalanabilecek. Söz konusu şirketler, en fazla 18 ay içerisinde iş planlarında yer alan kavramsal tasarım, teknik ve ekonomik fizibilite ve teknoloji geliştirme faaliyetlerini tamamlayıp, elde edilen çıktıları ticari değere dönüştürecek.

Uludağ Üniversitesi Rektörü ve TTO Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, UÜ-TTO tarafından verilen eğitimler sonucu TÜBİTAK'a gönderilen iş fikirlerinin desteklenme oranının bir önceki yıl yüzde 30 seviyesinde iken 2017 yılında büyük bir artış kaydedilerek yüzde 70'e ulaştığını vurguladı.

Teknolojide söz sahibi olmak ve bilgiye dayalı sanayileşme için Ar-Ge faaliyetlerine verilen önem ve desteğin daha da artması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ulcay, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren ULUTEK ve Teknoloji Transfer Ofisi'nin üniversite-sanayi işbirliğinin somut değere dönüşmesi konusunda önemli bir misyon üstlendiklerini dile getirdi.

"Yüksek katma değerli yatırım ve üretim hedeflerine önem veriyoruz"

BTSO ve ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da yüksek katma değerli yatırım ve üretim hedeflerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, bu kapsamda teknolojik bilgileri ticarileştirerek endüstriye kazandırma noktasında örnek çalışmaların kente önemli katkılar sağladığını kaydetti.

Başkan Burkay, "İyi fikirlerin ekonomide fark oluşturduğu bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizi hedeflerine yenilikçi ve teknoloji odaklı fikirler taşıyacak. TÜBİTAK'tan destek almaya hak kazanan tüm girişimci adaylarımızı kutluyorum. Yeni girişimcilerin ekonomiye kazandırılmasına öncülük etmeyi sürdüreceğiz" dedi.