Tunceli'de baraj ve HES karşıtı yürüyüş

Yaklaşık 5 bin kişi, il genelinde yapılan ve yapılması planlanan baraj, HES ve madencilik faaliyetleri protesto etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TUNCELİ - Tunceli'de 14. Munzur Kültür ve Doğa Festivali etkinlikleri kapsamındaki yürüyüşle il genelinde yapılan ve yapılması planlanan baraj, HES ve madencilik faaliyetleri protesto edildi.  

Moğultay Mahallesi Seyit Rıza Meydanı'nda toplanan, aralarında Tunceli Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul'un da bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi, "Bize hayat veren bu topraklara biz de bir hayat borçluyuz. Doğamızın talanına izin vermeyeceğiz" yazılı pankart açtı. 

Sık sık baraj, HES ve madencilik faaliyetlerini protesto eden slogan atan gruptakiler, Tunceli-Ovacık karayolu Kemerebel mevkisine yürüdü.  

Tunceli Belediye Eş Başkanı Bul, burada yaptığı açıklamada, "Biz Munzur'a baktığımız gibi Sultan Hıdır'a da Düzgün Baba'ya da aynı gözle bakarız. Bunlar bizim kırmızı çizgilerimizdir. Biz kenetlendiğimiz sürece bu vadiye bir tek çivi çakamazlar" diye konuştu. 

Konuşmanın ardından Munzur Çayı'na giren Bul, Munzur Vadisi'nde yapımı planlanan barajların inşası için mahkemenin verdiği "üstün kamu yararı" kararını Munzur Çayı'na atarak, "Kararı Munzur'a havale ediyorum" dedi. 

Gruptakiler, Tunceli-Ovacık karayolunu bir süre trafiğe kapatıp, halay çektikten sonra dağıldı.