Turizmde sıçrama hedefleyen Giresun, yatırımcılara kucak açtı

Ordu-Giresun havaalanının tamamlanmasının ardından turizmde sıçrama hedefleyen Giresun, kente konaklama alanında yatırım yapacak üstlenicilere kucak açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Ercan ÜSLÜ  

GİRESUN - Giresun’da geçtiğimiz yıl inşaatı tamamlanan Giresun İl Özel İdaresine ait 17 bin metrekare alana sahip 12 katlı binanın imar planı değiştirilerek otel alanına dönüştürüldü. Kente yapılan yeni yatırımlarla birlikte turizm alanında sıçrama hedefleyen şehir, konaklama alanındaki yetersizliğin önüne geçmek için bu alandaki yatırımcılara da kucak açtı. Ordu-Giresun arasında denizin üzerine inşa edilen ve önümüzdeki yıl yapımı tamamlanması öngörülen havaalanının yanı sıra yayla turizmine artan talep ve Giresun Üniversitesi’nde her yıl artan öğrenci kapasitesini göz önünde bulunduran Giresun Valiliği, turizm alanındaki yatırımlara sıcak bakıldığını açıkladı. Kentte halen 5 yıldızlı bir otelin olmadığını söyleyen Giresun Valisi Hasan Karahan, “Giresun kabuğunu artık kırmıştır. Ve yeni yatırımlarla birlikte, kentteki konaklama sıkıntısı büyüyerek kendisini iyiden iyiye göstermiştir. Biz bu alandaki yetersizliğin önüne geçmek adına bize ait bir binanın kamulaştırılmasını gerçekleştirdik. Turizm alanında kente yatırım yapacak olan herkese elimizden gelen desteği göstereceğiz” dedi. 

“5 yıldızlı otel şart!”

Yurt içinden ve yurtdışından yatırımcıları Giresun’a yatırım yapmaya davet eden Vali Karahan, “Şehirler artık 5 yıldızlı bir otel olmazsa kasaba diye geçiyor şehir sayılmıyor. Biliyorsunuz buraya Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız geldi onları burada ağırlayamadık. 5 yıldızlı otelin eksikliğini yaşadık. Ordu-Giresun arasına yapılan havaalanı da hızla tamamlanıyor. Havaalanının hizmete girmesiyle birlikte deniz ve yayla turizminde sıçrama yapmayı bekliyoruz. İlimize gelecek olan yerli ve yabancı turistleri ağırlayacağımız bir 5 yıldızlı otel ilimiz için zaruri ihtiyaç. Çünkü turist gezip görülecek yerlerin yanı sıra konaklamada konfor ve rahatlık da arıyor. Yine günden güne gelişen ve değişen Giresun Üniversitemiz öğrenci potansiyelini hızla arttırıyor. Üniversitemizde öğrenim görecek öğrencilerin velilerini ağırlamada mevcut oteller yer yer yetersiz kalmakta. Kısacası gelişen ve büyüyen Giresun için 5 yıldızlı otel bir ihtiyaç. Bu ihtiyacı hayata geçirecek, oteli işletecek müteşebbisleri ilimize yatırım yapmaya davet ediyoruz” dedi.