Türkiye'nin genç tasarımcıları belli olacak

“Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması” 7. yılında Türkiye’nin genç yeteneklerini seçmeye devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, ev tekstili tasarımı konusunda yeteneğine güvenen tüm öğrenci ve profesyonelleri, 13 Mart-7 Nisan 2017 tarihleri arasında ‘‘7. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması”na katılmaya davet ediyor. Genç yetenekleri sektöre kazandırmak amacı ile düzenlenen ve bu seneki teması ‘‘Yaşamın içindeki işlevsel ve estetik farkındalık’’ olan yarışmaya ürün tasarımı kategorisi ve en inovatif kategorisi olmak üzere iki farklı kategoride katılmak mümkün. Yaşamın içindeki işlevsel ve estetik farkındalık teması kapsamında yarışacak olan yarışmacıları cazip ödüller de bekliyor. 

‘Dünya markası olmayı başardık’

Konuyla ilgili değerlendirme yapan UTİB Başkanı İbrahim Burkay, ‘‘Avrupa’nın en büyük tekstil üreticisi olan ülkemiz dünyanın 9’uncu tekstil ve 8. en büyük hazır giyim ihracatçısı olarak fark yaratıyor. Ev tekstilinde ise 2,7 milyar dolarlık ihracata ulaşarak, dünya markası olmayı başardık. İhracatta Avrupa birincisi olan sektörümüzün 2023 yılı için ihracat hedefi ise 4 milyar dolar. Sektörümüzün büyümesi ve gelişmesi için Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması gibi organizasyonlar büyük önem taşıyor” dedi. Ev tekstilinin 2023 yılı için ihracat hedefinin 4 milyar dolar civarında olduğunu anımsatan Burkay, şunları kaydetti:

“En çok havlu, yatak çarşafları, perdelik kumaş ürün gruplarında ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu başarılarda sektörün inovasyona, modaya ve tasarıma yaptığı yatırımların katkısı çok büyük. Bu noktada Türkiye’yi uluslararası pazarda moda ve trend yaratabilecek düzeyde temsil edecek ev tekstili tasarımlarının ortaya çıkmasını teşvik etmek ve sektörün rekabet gücünü arttırmak amacı ile düzenlediğimiz İnovasyon ve Tasarım Baharı etkinliklerinin de bir parçası olan bu yarışma da bizler için çok değerli.”

Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nın süreci nasıl işliyor?

Ürün Tasarımı Kategorisi’ne ev tekstili ürün tasarımları içeren projeleri ile katılan öğrenciler, 1.’lik, 2.’lik ve 3.’lük derecelerinde ödüllendirilecek. En İnovatif Ürün Kategorisi’ne başvuran öğrenci ve profesyonel yarışmacılar arasından yapılacak değerlendirmede ise “En İnovatif Ürün” başlıklı ödül ile 1 kişi ödüllendirilecek.

Yarışmaya katılacak eser sahiplerinin ön eleme aşaması için 07 Nisan 2017 tarihine kadar web sitesi üzerinden talep edilen şartlara uygun olarak online başvuru yapması gerekiyor.

Ön elemeyle sonrasında final elemeye katılmaya hak kazanan eserler 17 Nisan 2017 tarihinde web sitesinde duyurulacak. Yarışma hakkında detaylı bilgiye www.evtekstiliyarismasi.com adresinden ulaşılabiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir