Türkiye'nin yöresel ürünleri bugün YÖREX'te buluşacak

YÖREX Fuarına 70 ilden TSO ve Ticaret Borsası ile 10'dan fazla Kalkınma Ajansı ve 200'e yakın firma katılacak. Fuara bu yıl 150 bin ziyaretçi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR

ANTALYA - Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin desteğiyle düzenlenen 7'nci Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) bugün açılıyor.

ANFAŞ Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve 30 Ekim tarihine kadar açık kalacak fuarın açılışını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu gerçekleştirecek.

200 firma katılıyor

YÖREX Fuarına 70 ilden TSO ve Ticaret Borsası ile 10'dan fazla Kalkınma Ajansı ve 200'e yakın firma katılacak. Binlerce yöresel ürüne ev sahipliği yapacak ve "Sizin oraların nesi meşhur" sloganıyla 5 gün sürecek YÖREX Fuarında Aydın incirinden, Çanakkale Mevlevi tatlısına, Erzurum oltu taşından, Van kedisine, Zonguldak elpek bezinden, Finike portakalına, Devrek bastonundan Hereke halısına, Diyarbakır örgü peynirinden Kars kaşarına binlerce ürün ziyaretçilerin damak tadına ve göz zevkine sunulacak.

Lezzetlerimizi dünyaya açtık

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, 6 yıldır düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nın bu yıl daha renkli geçeceğini belirtti. Bugüne kadar düzenlenen YÖREX Fuarlarında 500 bin kişiyi Anadolu`nun zenginlikleriyle buluşturduklarını ifade eden Çandır, "Alıcı ve satıcıları buluşturarak ülkemizin eşsiz lezzetlerini dünyaya açtık. Yöresel ürün pazarını canlandırdık, yerinde istihdama, yerel ekonomiye ve yörelerin tanıtımına katkı sağladık. Atalarımızdan bize emanet, kıyıda köşede kalmış, kaybolmaya yüz tutmuş zenginliklerimizin hakkını hukukunu koruyarak ekonomiye tekrar kazandırmak için çalıştık. 10 bin metrekarede Türkiye'nin kuzeyini güneyini, doğusu batısını bir araya getireceğiz" diye konuştu.

Coğrafi işaretler semineri

Girişin ücretsiz olduğu fuara 150 bin ziyaretçi beklediklerini belirten Ali Çandır, ‘'YÖREX Anadolu'nun gerçek değerlerini ziyaretçi ile buluşturuyor. Anne ve babalar çocuklarını fuara getirsinler. Çocuklarımız yöresel lezzetlerimizi unutmasın diye YÖREX'i mutlaka görmeli" dedi.

Öte yandan fuar etkinlikleri kapsamında Perşembe günü TOBB'un öncülüğünde 4. Uluslararası Akdeniz Ülkeleri Coğrafi İşaretler Semineri düzenlenecek.

Güney Ege Kalkınma Ajansı da YÖREX'te Aydın, Denizli ve Muğla'nın oda ve borsaları ile yöresel ürünler üreten kuruluşlarının tanıtımını yapacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir