Üç kıtadan iş adamları Sakarya'da buluştu

SATSO'nun davetlisi olarak Etiyopya, Kanada, Polonya ve Karadağ'dan gelen iş adamları, 3 gün boyunca yerli firmaların temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasının (SATSO) davetlisi olarak Etiyopya, Kanada, Polonya ve Karadağ'dan gelen iş adamları, yerli firmaların temsilcileriyle 3 gün boyunca ikili iş görüşmeleri yaptı. 

Sakarya'nın İhracatını Geliştirme Projesi (SAİGEP) kapsamında 24 Şubat'ta kente gelen konuk iş adamları, 17 yerli firmayı gezerek, 206 iş görüşmesi gerçekleştirdi. 

Görüşmelerin ardından yapılan değerlendirme toplantısında Etiyopya Sektörel Ticaret Odası ve SATSO arasında karşılıklı mutabakat zaptı imzalandı 

Değerlendirme toplantısında konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş, ülkeler arasındaki ilk iş birliği adımının ardından yeni iş birliktelikleri için projeler hazırlayacaklarını dile getirdi. 

Güneş, iş birliklerinin kalıcı olmasını hedeflediklerine dikkati çekerek, Etiyopya ile mutabakat zaptı imzalayarak ticari ilişkileri geliştirmeye gayret ettiklerini kaydetti. 

Etiyopya Sektörel Ticaret Odası Başkanı Mr. Geberhiowt Gebergziabher Abera ise Etiyopya ve Türkiye arasındaki ticari iş birliklerinin Osmanlılar döneminden bugüne devam ettiğini, bu buluşmayı iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için önemli fırsat gördüklerini vurgulayarak, Sakarya'nın da Türkiye için çok önemli bir sanayi bölgesi olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Polonya'dan gelen AMT Avrupa Sorumlusu Romuald Hubert Sawicki de gerek firma ziyaretleri gerekse ikili iş birliği görüşmelerinden çok önemli veriler elde ettiklerini, bu ziyaretle gelişen Türkiye'yi görme fırsatı yakaladıklarını belirtti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir