Üç kıtadan iş adamları, SATSO'da buluştu

Güney Afrika, Rusya, Slovakya, Fas ve Karadağ'dan gelen iş adamları, 4 gün boyunca yerli firmaların temsilcileriyle 4 gün boyunca ikili iş görüşmesi yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasının (SATSO) davetlisi olarak Güney Afrika, Rusya, Slovakya, Fas, Karadağ'dan gelen iş adamları, yerli firmaların temsilcileriyle 4 gün boyunca ikili iş görüşmesi yapacak. 

SATSO'da düzenlenen toplantıda konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya'nın İhracat ve İthalatını Geliştirme Projesi (SAİGEP) kapsamında başlayan görüşmelerin ticari işbirlikleriyle artarak devam etmesini diledi. 

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş ise Türk iş dünyasının kararlı yatırımları ve kazandığı başarılarla yabancı ülkelerin ciddi rakibi konumuna geldiğini söyledi. 

"Bu başarılar, uluslararası platformda diğer ülkelerin dikkatini çekmiştir" diyen Güneş, "Ülkemizin 2013 yılında ulaştığı üretim ve ihracat rakamları bizleri gururlandırıyor. 2014 yılında daha fazla başarıya ulaşmak için gayretli çalışmalar yürütüyoruz. Sakaryamız ihracatçı iller sıralamasında Türkiye'de ilk 10 il arasında. Hedefimiz, ilk 5 il arasında olmaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Güneş, hedeflerine ulaşmak, ihracatçı firma sayısını arttırmak ve ihracat potansiyelini yükseltmek amacıyla birçok proje geliştirdiklerini ifade etti. Konuşmaların ardından Güney Afrika Cape Town Ticaret ve Sanayi Odası ile SATSO arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

SAİGEP Projesi kapsamında Güney Afrika, Rusya, Slovakya, Fas ve Karadağ'dan kente gelen iş adamları, yerli firmaların temsilcileriyle 4 gün boyunca ikili iş görüşmesi yapacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir