Üçüncü İznik triatlonu tamamlandı

Türkiye Şampiyonası'nın bir ayağı olan Triatlon yarışlarına 260 triatlet katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA)

Türkiye’nin beşinci ve Marmara Bölgesi’nin en büyük gölüne sahip  İznik’te, Türkiye Triatlon Federasyonu 2015 yılı faaliyet programında yer alan ve Türkiye Şampiyonası’nın bir ayağı olan Triatlon yarışlarına 260 triatlet katıldı.
 
Sabah saat 08.00'da başlayan yarışların ilk startını İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş yaptı. Türkiye Triatlon Federasyonu, İznik Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşlarının yanında Sivil Toplum Kuruluşlarının katkıları ile düzenlenen  260 sporcunun katıldığı yarışlara İznikliler ve İznik'te tatil yapan yerli ve yabancı turistler ilgi gösterdi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşmada; “Türkiye Triatlon Federasyonu ve İznik Belediyesinin ortak çalışması ile 3.sü gerçekleştirilen yarışmalar, özellikle İznik'in tanıtımı, İznik’in, İznik gençlerinin sportif faaliyetlere önem verip, disiplinli insanlar olması konusunda  özel bir öneme sahip. Triatlon Yarışları, yüzme, bisiklet ve koşu  ile 3 spor dalını bünyesinde barındıran bir yarış.Her geçen gün gelişerek ilçemizde yapılmaya devam ediyor. Bu yarışların İznik'te yapılması bizim için çok büyük kazanç.Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Tiratlon Federasyonu'na organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Dereceye giren yarışmacıları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ise temizliği ve mevsimine göre su sıcaklığının uygun olmasından dolayı İznik'i tercih ettiklerini vurgulayarak, “Bisiklet ve koşu parkuruna baktığımızda mükemmel bir ortama sahip bir yer olarak dikkat çekiyor. İznik doğası, tarihi ve mükemmel havasıyla yarışlar için bulunmaz bir mekân. Bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapacak güzel bir yer” diye konuştu.

iznik-orta.jpg