UİB, ihracatını yüzde 11 artırdı

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), geçen yıl yüzde 11 artışla 24,5 milyar dolar ihracata imza attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-Türkiye’deki ihracatçı birlikleri arasında en büyük ikinci Genel Sekreterlik olmayı sürdüren UİB, geçen yılki 24 milyar dolarlık hedefini de geçmiş oldu. UİB’de yüzde 86 pay ile ilk sırada yer alan otomotiv geçen yıl 21,1 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. İkinci sırayı ise yüzde 5 pay ve 1,1 milyar dolar ile tekstil sektörü aldı. UİB’in en fazla ihracat yaptığı ilk 10 ülkenin 9’u AB ülkesi olurken, AB ülkelerinin UİB ihracatındaki payı yüzde 79 olarak gerçekleşti. UİB Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu, 2017’de geçen senenin ihracat rakamını aşmayı beklediklerini belirterek, “Bursa da geçen yıl bir önceki yıla kıyasla yüzde 11 artışla 12,9 milyar dolar ihracat yaptı. Ayrıca geçen yıl Bursa’dan en çok ihracatı yapılan sektörleri sırasıyla otomotiv endüstrisi, tekstil ve hammaddeleri, hazır giyim ve konfeksiyon, çelik ve makine ve aksamları oluşturdu” dedi.

OİB, 2008’den sonraki en iyi performansını sergiledi

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), genel ihracatın düştüğü geçen yıl yüzde 13 artışla 21,1 milyar dolar ihracata imza attı. OİB, bu performansla 2008 yılından sonraki en iyi performansını gösterdi. Bursa geçen yıl yüzde 35,39'luk pay ile Türkiye’nin toplam otomotiv ihracatının üçte birinden fazlasını tek başına gerçekleştirdi.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), 2016 yılında bir önceki seneye göre yüzde 5 azalarak 1 milyar 144 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), geçen yıl bir önceki seneye göre yüzde 2 artışla 507 milyon dolarlık ihracat yaptı. Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (UMSMİB) ihracatı da geçen yıl bir önceki seneye göre yüzde 3 azalışla 160 milyon dolar oldu. Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) de geçen yıl bir önceki seneye göre yüzde 3 düşüşle 101,3 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir