Uludağ Üniversitesi Ar-Ge Günleri 15 Mart’ta başlıyor

Uludağ Üniversitesi’nin Ar-Ge projeleri, 15-16 Mart tarihlerinde düzenlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA- Uludağ Üniversitesi’nin Ar-Ge projeleri, 15-16 Mart tarihlerinde düzenlenecek VI. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri’nde görücüye çıkacak. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlikte, üniversite ile sanayi "3. nesil üniversite" vizyonu çerçevesinde bir araya getirilecek ve üniversitede halen yürütülen ya da yürütülmesi planlanan projeler kamu ve özel sektöre tanıtılacak.

İki gün sürecek etkinlikler boyunca, katılımcıların ufkunu açmayı ve yaratıcı gücünü harekete geçirmeyi hedefleyen altı söyleşi, sunumlar, poster sergileri ve iyi fikir yarışması düzenlenecek. Ufuk Tarhan’ın geleceğin başarılı insan modeli “T-İnsan” konulu söyleşi yapacağı etkinlikte, “4. Sanayi Devrimi” oturumuna Siemens firmasından Çağlar Özer, TOFAŞ’tan Özgür Çetinoğlu ve Altınay Robot’tan Ömer Eren katılacak. “Bilişim ve Bilgi Güvenliği” oturumu da TÜBİTAK, HAVELSAN, NETAŞ ve akademisyen konuşmacılarla gerçekleştirilecek. Oturuma Doç. Dr. Bilgin Metin, Uğur Çağal, Salih Talay ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Orkun Hasekioğlu katılacak.

“Uzak ve Havacılık” oturumu yapılacak

"Uzay ve Havacılık" oturumunda eski Enerji Bakanı Dr. Hilmi Güler, Suriyeli astronot Muhammed Faris, TUSAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve B-Plas A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Celal Gökçen konuşmacı olarak yer alacak. "Yaşamın Her Alanında Teknoloji" ve “Bilim ve Teknoloji” oturumlarında eğitim, spor, sağlık ve tasarım alanlarındaki teknoloji kullanımı hakkında bilgiler sunacak olan konuşmacılar ise Prof. Dr. Soner Yıldırım, Prof. Dr. Özcan Erel, Prof. Dr. Michael Clark, Doç. Dr. İrfan Günsel, Doç. Dr. Züleyha Alper, Dr. Anıl Aşık ve Bager Akbay.
“Eğitimde STEM Uygulamalar”ı oturumundaki konuşmacılar daha iyi bir eğitim için STEM, MAKER, kodlama ve eğitimde yeni trendlerden bahsedecek. Oturumda Doç. Dr. Selçuk Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Devrim Akgündüz, Zafer Karadayı ve Mustafa Kocamanoğlu yer alacak.

‘İyi Fikir’ler yarışacak…

Uludağ Üniversitesi öğrencileri, Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri kapsamında düzenlenecek "İyi Fikir Yarışması"nda fikir ve iş projeleriyle jüri önünde ter dökecek. Yarışmada, birinciye 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye de 2 bin 500 lira ödül verilecek. Ayrıca dereceye girenlere 150 bin, 75 bin ve 30 bin lira iş fikri desteği sağlanacak. Uludağ Üniversitesi’nin; Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, BEBKA, UU TTO ve TEB ile ortaklaşa düzenlediği VI. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Durmazlar AŞ ve BTSO başta olmak üzere Bertaş, btm, Korteks, Mako Magnetti Marelli, TOFAŞ sponsorluğuyla gerçekleştirilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir