Uludağ'da teleferik seferleri yeniden başladı

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ ile Bursa kent merkezi arasındaki teleferik hattı, yeni kabin, tel ve direklerle modernize edildi. Hatta seferler, 19 ay süren çalışmaların ardından tekrar başlatıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ ile Bursa kent merkezi arasındaki teleferik hattı, yeni kabin, tel ve direklerle modernize edildi. Hatta seferler, 19 ay süren çalışmaların ardından tekrar başlatıldı.

Teleferik hattının yenilenmesine, eski sistemde 1 Kasım 2012'de gerçekleştirilen son seferin ardından başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, eski kabinleri devre dışı bıraktıktan sonra Teferrüç-Sarıalan güzergahındaki direk ve telleri söktü. Bunun ardından yeni direk ve tellerle hat modernize edilerek hizmete sunuldu.

Hatta 19 ay sonra yeniden başlatılan seferlerde, teknolojik yeniliklere uygun kabinler kullanılıyor.

Çarşamba günleri yarı fiyatına yolcu taşınacak

Teferrüç İstasyonu'nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, teleferiğin 29 Ekim 1963'te hizmete alındığını hatırlattı.

Bu ulaşım sisteminin, yenilenmesi amacıyla kuruluşundan 49 yıl sonra devre dışı bırakıldığını belirten Altepe, "Teleferiğimiz, yeni haliyle kuruluşundan yarım asır sonra yeniden yolcu taşımaya başladı. Hava şartlarının elverişsizliği nedeniyle asfalt çalışması ve çevre düzenlemesi yapılamadı. Bu eksiklikleri gidererek resmi açılışımızı yapacağız" dedi.

Yeni sistemin özelliklerine değinen Altepe, yolcu taşıma kapasitesinin eskiye nazaran 12 kat artırıldığı bilgisini verdi.

Altepe, 8'er kişilik kabinlerle 12-13 dakikada Uludağ'a gitmenin mümkün olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız,  Bursa ve Uludağ'ın panoramik manzarasını izleyerek konforlu bir şekilde yolculuk yapabiliyor. Ulaşım ücreti 1,5 yıl önce uyguladığımız gibi yine 10 lira. Amacımız; bütün vatandaşlarımızın bu teleferiği kullanabilmesi.Bursa halkının yüzde 95'inin teleferiği kullanmadığını biliyoruz. Çarşamba gününü 'halk günü' ilan ettik. Vatandaşlarımız normal tarifenin yarısını ödeyerek 5 lira gibi bir ücretle bu günlerde Uludağ'a çıkabilecek.  Teleferik seferleriyle Uludağ'ın her yeri cıvıl cıvıl oldu. Bu seferlerleBursa ve Türkiye'nin, başta turizmi olmak üzere ekonomisine de katkı sağlamış olacağız."

Yabancı turistlerin de Bursa'yı yoğun olarak tercih ettiğini bildiren Altepe, teleferiğin seferlerine başladığı ilk gün en fazla ilgiyi Arapların gösterdiğini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir