Uluslararası Cam Festivali 24 Ekim'de başlıyor

Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali, 24 Ekim Pazartesi günü açılacak ve 30 Ekim 2016 Pazar günü sona erecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK TOPRAK BUZ

ESKİŞEHİR - Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından projelendirilen ve bu yıl 4'üncü kez düzenlenecek olan Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali başlıyor.

Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi'nde gerçekleşecek olan festival 24 Ekim Pazartesi günü açılacak ve 30 Ekim 2016 Pazar günü sona erecek.

Eskişehir'in sanata ve kültüre verdiği destek ile model şehir olmaya devam ettiğini belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt, "4'üncü Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali Odunpazarı'nın ekonomisine de büyük katlı sağlayacak. Esnafın dört gözle başlamasını beklediği festivale uluslararası düzeyde ün yapmış sanatçılar katılacak. Colin Webster, Nobuyuki Fujiwara ve Steven Ciezki'nin katılacağı festival boyunca sıcak cam üfleme çalıştayları, konferanslar, müzik dinletileri ve konserler düzenlenecek" dedi.

Gerçekleştirilen festivaller sayesinde Odunpazarı Tarihi Bölgesi'nde canlılığının daha da arttığını kaydeden Kurt, "Bu festival ile cam sektörünü daha ileri seviyelere ulaştırmayı hedefliyoruz.

Lületaşı, seramik, çini ve ahşap gibi cam da hak ettiği değeri görecek. Odunpazarı Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya hak ettikleri değeri her zaman verdik, vermeye de devam edeceğiz. Sanata olan desteğimiz ise sonsuzdur. Rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanında kültür ve sanatın her alanında uluslararası etkinliklere imza atmayı da sürdüreceğiz"diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir