Uluslararası Tiyatro Festivali yarın Konya'da başlıyor

"Bin Nefes Bir Ses" konulu Uluslararası Tiyatro Festivali'nin tanıtım toplantısı Konya Devlet Tiyatrosu konferans salonunda gerçekleştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Halil YILMAZER

KONYA - Konya devlet tiyatrosu tarafından bu yıl onuncusu düzenlenecek olan "Bin Nefes Bir Ses" konulu Uluslararası Tiyatro Festivali'nin tanıtım toplantısı Konya Devlet Tiyatrosu konferans salonunda düzenlendi.

Gerçekleştirilşecek festival hakkında açıklamalar da bulunan Konya Devlet Tiyatrosu Müdür Vekili Ferdi Dalkılıç, bu sene onuncusu düzenlenecek tiyatro festivali için oldukça geniş ve hummalı bir çalışma yaptıklarını belirtti. Ferdi Dalkılıç, Festivalin daha önceki yıllarda "Türkçe Tiyatro Yapılan Ülkeler Festivali" adı altında düzenlediklerini bu yıl Festival adının değiştirdiklerini söyledi. Dalkılıç, "Festivalin adını değiştirerek Dünyadan daha fazla ülkelere ulaşmak ve daha fazla ülkeden çok daha yüksek katılım sağlayıp bu katılımların içinden bizlere gelen oyunlardan daha da kaliteli oyunlar seçip sunma imkanı sunacak. Bu değişik bizim için oldukça güzel bir değişiklik oldu ve eminim bu seyircimiz için de Konya halkı içinde gayet iyi olacaktır" dedi.

"On grubu Konya'da misafir edeceğiz"

Bu sene de festivale yerli ve yabancı grupların katıldığını ifade eden Dalkılıç, "Bu sene 5 yabancı grubumuz ve 4 yerli grubumuz ile toplam 10 tane grubu Konya'da misafir edeceğiz. Konya Devlet Tiyatrosu da kendisine ait iki oyununu sahneleyecek. Dışarıdan gelen yabancı gruplarımız; Kazakistan "Hamlet" oyunuyla, Bulgaristan "Öpücük" oyunlarıyla, KKTC "Baştan çıkarma", Moldova ise Öldür benİ, ayalcum" isimli oyunlarıyla bu sene festivalimiz de yer alacaklar. Ülke içinden ise İstanbul Devlet Tiyatrosundan, Ankara Devlet Tiyatrosundan Sivas Devlet Tiyatrosundan ve İzmir Devlet Tiyatrosundan katılacak olan birbirinden kaliteli, güzel oyunlarımız yer alacak" şeklinde konuştu.