'Ürün diye değil, çözüm diyerek satın'

Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alkin, "Sattığınız hiçbir ürünü mal ya da hizmet olarak satmayın, çözüm diyerek satın" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Berfin ÇERMİK

KONYA - Konya Tesisat ve İnşaat Malzemeleri Derneği (Kontimder) işbirliğinde Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Sosyal Tesisin'de düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin Türkiye için gerekli büyüme hızı yüzde 5 olmalı dedi.

Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğundan ve mal yada hizmet yerine çözüm satmamız gerektiğinden bahseden Prof Dr. Emre Alkin, "Sattığınız hiçbir ürünü mal ya da hizmet olarak satmayın, çözüm diyerek satın. Öyle birşey olsun ki bu çarpıcı, marifetli ve sıradışı olsun. Burada en önemli olan nokta ise çözüm üreterek değer yarakmaktır" dedi.

"Türkiye'nin yeni bir hikayeye ihtiyacı var"

Dünya ticaretinde duraksamanın olduğunu belirten Alkin, "2011 yılından bu yana Dünya'nın her yerinden büyüme oranlarında bir düşüş görünmektedir. Dünya ekonomisi şuanda iyi gitmiyor. Türkiye için gerekli büyüme hızı yüzde 5'dir. Bunun için de Türkiye'nin yep yeni bir hikayeye ihtiyacı var. Bizler bu hikayeyi çalışarak yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.

"Üretmek için ithalat şart"

Türkiye ihtalatının Yüzde 85'inden fazlası ham madde olduğundan bahseden Arkin, "Bizler üretmek için ithalat yapmak zorundayız ve en çok ithal ettiğimiz iki ürün petrol ve doğal gaz. İthalatı düşermek için yüksek vergi koymak bir çare değil. Asıl çare ihracatın katma değerini arttırmaktır" aktarımında bulundu.

"Endüstri 4.0 hayata geçirilecek"

Bundan yaklaşık olarak iki yıl sonra dünyanın Endüstri 4.0 a geçiş yapacağını ifade eden Alkin, "Endüstri 4.0 nesnelerin interneti olarak adlandırabiliriz. Bir süpermarkete giriyorsunuz girişte barkod sizi okuyor, torbalara ihtiyacınızı dolduruyorsunuz ve çıkıyorsunuz kasa yok. Çıkarken barkod tekrar okuyor sizi ve ne aldıysanız süpermarketten toplam tutarı kredi kartınızdan çekiliyor. Işte Endüstri 4.0 budur. Endüstri 4.0 teknolojisini kullanmamız için Türkiye'nin kuzeyden güneyine, doğudan batısına tamamen kazıp fiber optik kablo ile döşemek gerekiyor. " ifadelerinde bulundu.