"Ürün gamımızı yeni markalar ile genişletmeyi planlıyoruz"

İnşaat sektöründe faaliyetlerini 'Eurostone' ve 'Eurobims' markaları ile sürdüren Erkut Grup, ürün gamını genişletmek adına bünyesine 'Lightstone' markasını da ekledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İnşaat sektöründe faaliyetlerini 'Eurostone' ve 'Eurobims' markaları ile sürdüren Erkut Grup; bazalt ve dolamit gibi doğal taşları kullanarak elde ettiği taşlarla müşterilerinin çözüm ortağı oluyor. Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine önem veren firma, ürün gamını genişletmek adına bünyesine 'Lightstone' markasını da ekledi. Elektrik kullanmadan gün ışığından aldığı enerjiyle 10 saat boyunca ışık yayabilen taşların Lightstone markası altında pazara sunulduğu bilgisini veren Erkut Bims Parke Yapı Elemanları Genel Müdürü Özgür Doğan, "Alman bir firma ile bir yıllık çalışmanın sonucunda ortaya çıkan bu ürün ile Türkiye pazarında bir ilke imza attık" dedi.

Pazara sundukları tüm parke taşlarının her türlü hava koşulu göz önünde bulundurularak imal edildiğinin altını çizen Özgür Doğan, üretimde uluslararası standartlara uyduklarını bildirdi. Yeni ürünleri Lihgtstone ile birçok alanda kullanım imkanının bulunduğunu anlatan vurgu yapan Doğan, "Elektrik götürülemeyen, kabloların ve lambanın sürekli korozyona uğradığı alanlarda, ayrıca deniz suyu ile zarar gören kablo ve lambaların olduğu yerlerde ürünümüz özelliğini gösterecek. Bu ürün grubunda beyaz çimento ile karıştırılan ve beton parkenin yüzeyine kullanılan hammadde ve tamamen polyester ve reçine ile kullanılan hammadde olmak üzere iki ayrı üretim gerçekleştiriyoruz" şeklinde bilgi verdi.

Park ve bahçeleri tasarlayacak geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını aktaran Özgür Doğan, bünyelerinde bulunan bahçe duvarı, sert zemin, şevli arazi, zemin aydınlatma, dekoratif çiçeklik gibi ürün çeşitleri ile birçok çözüm sunduklarını iletti. Mimarsinan OSB'de 5 bin metrekaresi kapalı, 35 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 40 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterdiklerini anlatan Doğan, Ar-Ge ve inovasyona verdikleri önemle sektörlerinde ilklere imza atan bir firma haline geldiklerini belirtti.

Son dönemde piyasaya sürdürkleri ürünlerdeki yenilikler hakkında da bilgi veren Özgür Doğan, özellikle Avrupa ülkelerinde tercih edilen sert zemin malzemesi olarak, doğal renklerin kullanıldığı ve birkaç işlemden geçirilerek üretimi gerçekleştirilen yıkamalı parke üretimine başladıklarını açıkladı. Doğan, "Bu sayede daha renkli, solmayan, uzun ömürlü doğal taşla yapay olanı yan yana getirdik. Ürünlerimiz 6 ila 8 santimetre yüksekliğinde üretilerek, peyzajda ve araç yollarında kullanılıyor. Bir çok desenin uygulanabileceği çeşitli kalıp alternatifleri bulunuyor. Şu an için dört renk üzerinde çalışmalarımız var ancak alternatif doğal taşlar buldukça, renk çeşitliliğini artırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Ürünlerini pazara sunarken tüm iklim koşullarını gözetmelerinin kendilerini pazarda tercih edilir kıldığına dikkat çeken Özgür Doğan, Türkiye'de sert geçen kış aylarında bile uyum gösteren taşların imalatını yaptıklarını bildirdi. Ayrıca ürünlerinin uygulama alanları ve nitelikleriyle ilgili olarak da değerlendirme yapan Doğan, kalıpla, serbest döküm denilen beton duvarlar ve sonradan yapılan kaplamaların zamanla döküldüğünü, kendilerini ise farklı yöntemler ile ilerlediğini anlattı.

Firmanın pres baskı ve yüksek vibrasyon ile üretilen kırma bloklarla her türlü mevsim şartlarında mukavemet sağladığnıı ileten Doğan, şunları kaydetti: "Gabion bahçe duvarı doğal taşların galvanizli tel kafes içinde muhafaza edilerek uygulandığı bir duvar sistemi. Kırma blok ve gabion ile bahçe duvarında da desen ve renk alternatifi sağlıyoruz. Şev taşı ve şev çiçeklik ürünlerimiz, bazı yerlerde istinat görevi görmekle birlikte, dekoratif bir görüntü katmak adına da çok iyi bir alternatif. Bahçelerdeki kot farklarını her iki ürünle de çözmek kolay ve fark yaratan bir uygulama. Özellikle şev taşında, alt hatıldan sonra 6 metre yüksekliğe kadar rahatlıkla uygulanabiliyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir