Yalova’ya 60 milyon liralık AVM yatırımı

Star AVM, Yalova’ya 70 mağazadan oluşan bir AVM için adım attı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN - YALOVA

Star Alışveriş Merkezi (AVM), Yalova’ya farklı bir soluk getirmek amacıyla kapılarını açtı. Star AVM Genel Müdürü Murat Şimşek, 20 bin metrekare kapalı alanda 70 mağazadan oluşan merkezin yatırım tutarının 60 milyon lirayı bulduğunu söyledi.

Lokasyon olarak kentin en işlek yerinde bulunan alışveriş merkezinin Yalova’ya yeni bir soluk getireceği iddiasında bulunan Şimşek, “Carrefour, Teknosa, Mado, Burger King, Herry, Batik, Gönül Kahvesi gibi birbirinden kıymetli markaları tek çatı altında topladık. Her şeyden önce sosyal sorumluluk projeleriyle, defilelerden sergilere çeşitli organizasyonlarla yaşam alanı olmak amacıyla yola çıktık” dedi. 

Sahil kenarında, deniz ve kara ulaşımına yürüme mesafesinde bulunan Star AVM’nin şu an yüzde 65 doluluk oranına sahip olmasına karşın hafta arası 6-7 bin, haftasonu 8-10 bin ziyaretçi ağırladığını belirten Şimşek, “Yalova turist çeken bir kent olduğu için özellikle önümüzdeki 4 ay içinde 700 bine yakın ziyaretçi bekliyoruz. Yılsonu büyüme hedefimiz yüzde 90 seviyesinde” ifadesini kullandı.