Yanan pazar yeniden inşa edilecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tamamen yanan Osmaniye Halk Pazarı'nın yeniden inşa edileceğini duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Büyükşehir Belediyesinden, tamamen yanan Osmanlı Halk Pazarı'nı yeniden inşa edileceğini, 3 ay içinde tamamlanması planlanan pazarın üstünün, "uzay çatı" sistemiyle kaplanacağı bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, çıkan yangında kullanılmaz hale gelen Keçiören Osmanlı Halk Pazarı'nın bulunduğu alan, çok sayıda iş makinesiyle temizlenmeye başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in pazar esnafı ile yaptığı toplantıda, pazarın yeniden modern bir şekilde yapılması kararı alındı.

Keçiören Osmanlı Halk Pazarının inşasıyla ilgili hemen ihaleye çıkılacak ve bir hafta içinde ihale süreci tamamlanacak. Bu süreçte, demir yığınları ve hurdalar toplanacak, alan temiz ve düzgün hale getirilecek. Esnafın isteği doğrultusunda prefabrik olacak yeni pazarın yapımının 3 ay içinde tamamlanması öngörülüyor.

Yeni Osmanlı Halk Pazarı'nın üst kısmı, "uzay çatı" sistemiyle kapatılacak ve eskisine göre daha yüksek olacak. Pazarda ısıtma ve soğutma merkezi de yapılacak. Isıtma sisteminin, esnafın küçük olan iş yerlerini daha fazla daraltmamak için tavan kısmına monte edilmesi planlanıyor. Yeni projede, tuvaletlerin ise yerin altına alınması öngörülüyor. 

Projede, eski haline uygun olarak 253 dükkan yer alıyor.