Yapı Yaşam Fuarı, butik anlayışla kapılarını açacak

Erexpo Fuarcılık Genel Müdürü Usta: Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi’nde, sektörel anlamda farkındalık hedefliyoruz75 katılımcı firmayı kabul edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN 
BURSA 

Erexpo Fuarcılık Genel Müdürü Erdal Usta, 1-4 Ekim 2015 tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) kapılarını açacak olan Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi’nde, sektörel anlamda farkındalık hedeflediklerini vurguladı. 

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve Burkon Turizm Kongre’nin proje ortaklığında düzenlenen Yapı Yaşam Fuarı’nı, butik yapıda planladıklarının altını çizen Usta, “26 yıldır aralıksız düzenlenen bu fuar sektör açısından son derece önemli bir organizasyon. Bu doğrultuda 27’nci yılında üst segmentte bir fuar için yola çıktık. 

Merinos AKKM’nin artılarını değerlendirerek bir proje ortaya çıkardık. Yapı yaşam denildiğinde karşımıza özellikle mimari, tasarım ve dekorasyona yönelik görsellik çıkıyor. Bu anlamda çok avantajlı olan Merinos AKKM’de butik bir anlayışla çok ciddi bir ticaret hacminin yaratılabileceğini öngörüyoruz” dedi. Fuarın, sektörün profesyonellerini, yapı ve inşaat sektörünün en önemli katılımcılarıyla buluşturacağına dikkati çeken Usta, bu kapsamda 75 katılımcı firmayı kabul edeceklerini aktardı. Usta, fuar ile eş zamanlı olarak kongre, zirve, after party, network lounge organizasyonları yapacaklarına değindi. “Yaklaşık 40 ülkeden 500’ün üzerinde yabancı ziyaretçi hedefliyoruz” ifadesini kullanan Usta, “İlk rezervasyonları almaya başladık. Toplamda 8 bin ziyaretçi öngörüyoruz. Profesyonel bir fuar hedeflediğimiz için sayıyı özellikle az tuttuk. Fuar alanımız 14 bin metrekareden oluşuyor” şeklinde konuştu.

‘Fark yaratan firmaları görmek istiyorlar’
Sektöre yönelik değerlendirmelerde bulunan Erdal Usta, yeni kurulan şirketlerin her sektörde olduğu gibi fuarcılık sektörüne de yeni bir soluk getirdiğini vurguladı. “Elbette tecrübe ve marka algısı tüketici ve katılımcı üzerinde güven yaratıyor” ifadesini kullanan Usta, “Diğer yandan fuar katılımcıları ve ziyaretçiler aynı şeyleri görmekten sıkılabiliyor. Farklı şeyler söyleyen firmaları görmek istiyorlar. Erexpo Fuarcılık bu amaçla yola çıktı” dedi.