Yerli otomobil için buluştular

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul, Şehrimizin lojistik başta olmak üzere otomotiv sektöründeki avantajları, nitelikli istihdamı ve sıfır hatalı kaliteli üretimi, yerli otomobil üretimindeki iddiamızı göstermektedir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul eski Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer'in, şehrin karar vericileri ile yerli otomobil istişare toplantısında bir araya geldi.


Şehrin lojistik başta olmak üzere otomotiv sektöründeki avantajları, nitelikli istihdamı ve sıfır hatalı kaliteli üretiminin, yerli otomobil üretimindeki iddialarını gösterdiği ifade edilen toplantıda, yerli otomobil için Sakarya'nın sahip olduğu avantajları ve yerli otodaki yol haritasını anlatıldı.

Orhan Özer'in toplantıda yerli otoda üretim önerileri ve endüstriyelleşme sürecini içeren çalışmayı sunduğu aktarılan açıklamada, toplantıda ayrıca Sakarya'nın bu konudaki avantajları ve çalışma sürecinin konuşulduğu ifade edildi. 

SATSO sekretaryasında SAÜ ile kapsamlı dosya hazırlanması ve birlikte çalışma kararı çıktığı, çalışmaların geliştirilmesi, anlatılması yönünde görüş birliğine varıldığı bildirilen açıklamada, Kösemusul'un şu ifadelerine yer verildi:

"Şehrimizin lojistik başta olmak üzere otomotiv sektöründeki avantajları, nitelikli istihdamı ve sıfır hatalı kaliteli üretimi yerli otomobil üretimindeki iddiamızı göstermektedir. Bizim en büyük gücümüz birliğimizdir, beraberliğimizdir; sizlere teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanımızın iradeleri, Türk iş dünyasının çalışkanlığı ile yerli otonun en doğru adres Sakarya'mızda üretileceğine inanıyorum. Yerli oto için yerimiz, üretim için tecrübemiz ve önerilerimiz var. Azimle, hep birlikte çalışarak bu milli yatırımı inşallah Sakaryamıza kazandıracağız."