Yurtdışına gidecek firma temsilcisine bin lira destek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Yurt dışına çıkacak her firmaya bin lira destek vereceklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA  - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 4 yıl içinde Bursa'daki 12 bin firmanın temsilcilerini yurt dışına götürmeyi hedeflediklerini belirterek, bu kapsamda biner liralık destek vereceklerini bildirdi. 

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Burkay, odanın 11. Meslek Komitesinin genişletilmiş sektörel analiz toplantısındaki konuşmasında, gönüllülük esasıyla çalışarak Türkiye'ye hizmet etmeyi hedeflediklerini, yaklaşık 10 ayda, "Bu oda ne iş yapar" algısını yok etmeyi başardıklarını belirtti.

Göreve başladığından bu yana 5 makro projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Burkay, "Global Agency Projesiyle Bursa'daki iş dünyasının ufkunu açmak için yurt dışı turları düzenleyeceğiz. Yurt dışına çıkacak her firmaya bin lira destek vereceğiz. İşte BTSO, bu işe yarıyor. Sadece maddi destek vermek değil, aynı zamanda onların bakış açısını genişletmek istiyoruz. Yılda 3 bin firmayı yurt dışına götüreceğiz. 4 yıl içinde 12 bin firmayı dünya ile buluşturmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Burkay, firmaların dünyaya açılmasına önem verdiklerini ifade etti.

Bursa'daki şirket profiline bakıldığında, çok sayıda firma temsilcisinin ilk kez yurt dışına çıktığına değinen Burka, şunları kaydetti:

"50 firmayı yurt dışına götüreceğiz. Bakıyoruz bu firma sahiplerinin yarısı daha önce hiç yurt dışına çıkmamış. İlk defa pasaport alan iş adamları var. Bu yüzden BTSO olarak iş dünyasının ufkunu açmayı, onların dünyada olup bitenlerden haberdar olmasını istiyoruz. Yurt dışına çıkan firmaların en büyük sıkıntısı, karşılarında muhatap bulamamalarıdır. BTSO, burada da öncü görev üstlenerek, Bursalı firmaları yurt dışına götürecek ve iletişim kuracakları yatırımcıları da bulmalarını sağlayacak. Buradan yola çıkarak bir sektör izleme şubesi oluşturduk."

Bu konularda ilginizi çekebilir