Zigana'da kayak sezonu başladı

Gümüşhane Valisi Memiş, Zigana'da kayak sezonunun festival havasında tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gümüşhane'de yaklaşık bir haftadır etkili olan yağışın ardından kar kalınlığının bir metreyi bulduğu 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı’nda kayak sezonu başladı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, sezon açılışı için düzenlenen programda yaptığı açıklamada, 2017-2018 kayak sezonunun bölge için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Zigana'nın Karadeniz Bölgesindeki tek kayak merkezi olduğunu vurgulayan Memiş, “Kayak Merkezi Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan kayakseverlere hizmet ediyor. Bütün hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Görselliği ve doğal güzelliği ile görülmeye değer." dedi.

Memiş, Zigana'da kayak sezonunun festival havasında tamamlanmasını hedeflediklerini, düzenlenen etkinliklerle her gün cıvıl cıvıl olmasını amaçladıklarını kaydetti.

Zigana Dağı'nda tesislerin olduğu bölgede altyapı çalışması başlatılacağını ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

"Merkezi adeta Avrupa’daki emsallerinden ayırt edilemeyecek kadar güzel bir mekan haline getireceğiz. Bu yıl Limni Gölü'nü yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti. Limni Gölü'ne geçtiğimiz yıllara oranla 15 bin kişi gelirken bu yıl 10 katı bir ziyaretçimiz oldu. Aslında kışında Limni Gölü'nü kullanmak istiyoruz ancak yoldaki çığ riskinden dolayı kullanamıyoruz. Yoldaki çığ riskinden dolayı 4 milyonluk bir proje seneye bu zamanda hem uygulamasını hem de projesini bitirmiş olacağız. Zigana çok büyük bir turizm destinasyonu olacak. Bu yıl Gümüşhane’de yaklaşık olarak 300 bin turisti ağırladık. Artık 2018 yılında turizm açısından daha güçlü Gümüşhane var."

Açılışın ardından hafta sonunu fırsat bilerek Zigana Gümüş Kayak Tesisleri'ne gelenler karın tadını çıkardı.