tiyatro eğitiminin hedefleri, yöntemleri

Şiirsel Beden'de Jacques Lecoq doğaçlama, oyun, maske, hareket ve jeste bakışını, tiyatro anlayışını paylaşıyor. Nötr maskeden karakter maskelerine ve karşımaskelere, bufonlardan akrobasiye, insanlık komedisinden clown'a okuyucuyu okulun pedagojik yolculuğuna çıkarmayı hedefliyor…

Abone ol

Çağdaş tiyatronun önemli isimlerinden biri olan Jacques Lecoq'un kaleminden çıkan Şiirsel Beden / Yaratıcı Tiyatro Eğitimi isimli kitabın ikinci baskısı NotaBene Yayınları'ndan çıktı.

Tiyatro eğitiminin hedefl eri ve yöntemleri nelerdir sorusuna yanıt niteliğinde hazırlanmış olan Şiirsel Beden kitabı tiyatroya ilgi duyan herkes için yol gösterici bir kitap olması amacıyla kaleme alınmış. Dünyanın çok farklı yerlerinden oyuncu, yönetmen, yazar ve senografa ilham veren Jacques Lecoq, bir usta ve eğitmen olarak tanınıyor.

İkinci Dünya Savaşı sonrasında Fransa'da beden eğitimi dersleri veren Jacques Lecoq spor aracılığıyla bedenin nasıl hareket ettiğini, nasıl örgütlendiğini araştırmış. Sonraki yıllarda İtalya'da keşfettiği commedia dell'arte, mim ve diğer hareket biçimleri Jacques Lecoq'u derinden etkilemiş, Paris'e geri döndüğünde açacağı okulun temellerini oluşturmuş.
Şiirsel Beden'de Jacques Lecoq doğaçlama, oyun, maske, hareket ve jeste bakışını, tiyatro anlayışını paylaşıyor.

Nötr maskeden karakter maskelerine ve karşımaskelere, bufonlardan akrobasiye, insanlık komedisinden clown'a okuyucuyu okulun pedagojik yolculuğuna çıkarmayı hedefliyor…

ŞİİRSEL BEDEN Yaratıcı Tiyatro Eğitimi, Jacques Lecoq, Türkçesi: Mine Çerci, NotaBene Yayınları, 192 s.

İhracatçı, daralan Irak pazarına alternatif arıyor Semosis ile senetler dijital çağa adım atıyor Temizlik ürünlerimizle yüzde 40 büyüyeceğiz Çay fiyatının üçte biri işçiliğe gidiyor Antarktika’nın emisyonu 50 bin yılda 10 kat arttı