'Peri masalı' için her şey hazır

29 Nisan'daki kraliyet düğününü dünyada 2milyara yakın insan TV'den izleyecek.

Abone ol

İSTANBUL - Heykeller temizlendi, yollar yenilendi, tribünler kuruldu ve şehir bayraklarla süslendi. İngiltere’nin başkenti Londra, bir hafta sonraki kraliyet düğününe hazır.

İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi ve geleceğin kralı Prens William ile nişanlısı Kate Middleton, gelecek hafta cuma günü Westminster Kilisesinde evlenecek. Bin yıllık geçmiş esahip bu kilise, bugünlerde turistlerle dolup taşıyor. Düğünün yapılacağı yeri görmek isteyenler, 16 sterline (yaklaşık 40 TL), gotik mimariye sahip bu kilisenin içini gezebiliyor.

Bu arada Londra’nın mağazaları da düğüne hazır. Dünyaca ünlü markaların bulunduğu Londra’nın merkezindeki Regent Street, düğün nedeniyle İngiliz bayraklarıyla süslendi ve birçok mağaza, vitrinlerini düğün konseptine göre tasarladı.

Şehirde yoğun güvenlik önlemleri şimdiden alınıyor. Düğün kortejinin geçeceği yollar, bomba yerleştirilmesi olasılığına karşı polis köpeklerine kontrol ettiriliyor. 5 bin polisin görev yapacağı düğün günü, olası protestolara izin verilmeyecek. İngiliz kraliyet ailesinin yanı sıra 50 devlet başkanının katılması beklenen düğünün yapılacağı gün polis, protesto gösterisi için izin almak isteyen “aşırı İslamcı“ bir grubun bu talebini reddetti.

Ülkede resmi tatil ilan edilen 29 Nisan’da, çok sayıda sokak partisi ve kutlamalar yapılacak, ayrıca Londra’nın büyük parklarına düğünün canlı yayımlanacağı dev ekranlar kurulacak. Dünya genelinde yaklaşık 2 milyar kişinin izlemesinin beklendiği kraliyet düğünü, Youtube’tan da canlı yayımlanacak.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında nişanlanan çiftin düğün törenine 1900 kişinin katılması, dünyada 2 milyara yakın insanın TV’lerden izlemesi bekleniyor. Yine İngiltere’nin başkenti Londra’da 29 Nisan’da sabah saatlerinde Westminster Katedrali’nde başlayacak tören için binlerce kişinin de bu bölge yakınlarındaki sokakları doldurması bekleniyor. İngiliz Kraliyet Postası, Prens William ve nişanlısı Kate Middleton’ın 29 Nisan’da yapılacak düğününü kutlamak için pul bastırdı.

Buckingham Sarayı‘nın resmi porselencisi, düğüne özel olarak hazırlanan üstünde W ve K harflerinin bulunduğu yemek takımlarını üretmeye başladı. İngiltere Kraliyet düğünü için tüm ayrıntıların en ince şekilde düşünüldüğünü dile getiren firma yetkilileri, on bin porselen ürettiklerini ancak siparişlerin devam ettiğini belirtti. İngiltere darphanesi, Prens William ve Kate Middleton’ın düğünü için gümüşten özel 5 poundluk madeni para bastı. İngiltere darphanesinin özel olarak kraliyet ailesi için bastığı en son gümüş madeni para 1981’de Prens William’ın annesi Prenses Diana ve babası Prens Charles’ın düğünü için yapılmıştı.

Soylu bir aileden değil

Öte yandan ülkede Kate Middleton’ın kökeninden, çiftin doğacak çocuğunun olası cinsiyetine kadar birçok konu konuşuluyor. Kate Middleton’ın soylu bir aileden gelmediği, babasının emekli bir harekat memuru, annesinin eski bir havayolu hostesi, büyük büyük dedesinin ise madenci olduğu bilgisi İngiliz basınında sık sık tekrarlanıyor.

Prens William ve Kate Middleton’ın doğacak ilk çocuklarının, cinsiyeti ne olursa olsun tahtın bir sonraki varisi olabileceği belirtiliyor. İngiltere’de yazılı anayasa olmasa da mevcut kurallara göre sadece erkek çocukları kraliyeti devralabiliyor. Ancak İngiliz parlamentosunun değiştirmeyi planladığı kuralla, çiftin ilk bebekleri kız olsa da onun Kraliçe olabilmesi mümkün olacak.

Erdal Beşikçioğlu'nun Melek Mosso konserindeki dansı gündem oldu 20 ilde Sibergöz-39 operasyonu: 74 gözaltı Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları Valilik duyurdu: İstanbul'da bugün bazı yollar kapalı Şahin: Sahadaki balları denetime açsınlar