1 milyar euroluk 'hediye', Fransa'yı karıştırdı

L’Oreal’in 81 yaşındaki patronu Bettencourt’un kızı, ’yakın dostuna’ 1 milyar euro veren annesine dava açtı.

Abone ol

PARİS - L'Oreal'in sahibi 87 yaşındaki Liliane Bettencourt, ünlü magazin fotoğrafçısı François-Marie Banier'e karşılıksız bir milyar euro nakit para ve değerli sanat eserleri hediye etti.

Fransa'nın en zengin kadını, dünyaca ünlü kozmetik şirketi L'Oreal'in sahibi 87 yaşındaki Liliane Bettencourt'un, ünlü magazin fotoğrafçısı François-Marie Banier'e karşılıksız hediye ettiği bir milyar euro nakit para ve değerli sanat eserleriyle ilgili açılan davanın duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

Mahkeme yargıcı, yeni deliller ışığında, soruşturma kapsamının genişletilmesine ve davanın daha sonra görülmesine karar verdi.

Zengin iş kadınının danışmanıyla yaptığı özel görüşmenin hizmetçisi tarafından kayda alınarak basına sızdırılmasının ardından gelişen olaylarla ilgili soruşturmanın derinleştirilmesi bekleniyor.

Liliane Bettencourt'un kızı Françoise Bettencourt-Meyers, 63 yaşındaki fotoğrafçının "akli dengesinin çok iyi olmadığını" iddia ettiği annesini kandırarak bu parayı ve pahalı hediyeleri aldığını öne sürüyor.

Nanterre kentinde bugün görülmeye başlayan davada, fotoğrafçının avukatları duruşmanın ertelenmesini talep etti.

Genç kadının açtığı davada, fotoğrafçı François-Marie Banier hakkında, suçlu bulunması halinde, üç yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Davanın siyasi boyutu

Davanın önemli siyasi tarafını, yaşlı iş kadınının danışmanıyla yaptığı görüşmede İsviçre'de bulunan ve vergi dairesine bildirimi yapılmayan 80 milyon euro tutarındaki paranın ortaya çıkarılması oluşturuyor.

Muhalefet ve basın, eski Bütçe Bakanı Eric Woerth'in karısını yanında çalıştıran iş kadınının vergi kaçırdığı ve halen Çalışma Bakanı olan Eric Woerth'in da buna göz yumduğu iddiasında bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, kamuoyundan gelen baskılara rağmen, Woerth'in arkasında olduğunu bildirmişti.

Bununla birlikte, Maliye Bakanlığı, basına sızan kasetlerde kadının İsviçre'de gizli parası olduğunun ortaya çıkmasının ardından yeni bir inceleme başlatma kararı almıştı.

Binance'in eski CEO'suna 4 ay hapis cezası Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi