100 bağımlı kaçtı

Vietnam'da uyuşturucu rehabilitasyon merkezinden 100 kadar mahkum kaçtı.

Abone ol

HANOY - Vietnam'da sıkı güvenlik önlemleri alınan bir uyuşturucu rehabilitasyon merkezinden uyuşturucu bağımlısı yaklaşık 100 mahkum firar etti. Tuoi Tre gazetesi, ülkenin kuzeyindeki liman kenti Hay Phong'da 96 uyuşturucu bağımlısı mahkumun önceki gün akşam yemeğinin ardından yoğun güvenlik önlemlerini aşarak rehabilitasyon merkezinin kapısından kaçtıklarını yazdı.

Vietnam'da bugün yayımlanan haberlerde ise 10 mahkumun rehabilitasyon merkezine döndüğünü, polisle ve mahkumların yakınlarının diğer mahkumların da merkeze dönmesine için çalıştıkları belirtildi. Merkezi New York'taki İnsan Hakları İzleme örgütü, geçen yıl yayımladığı 126 sayfalık raporda, mahkumlara kötü muamele edildiği ve zorla çalıştırdıkları gerekçesiyle uyuşturucu rehabilitasyon merkezlerinin kapatılması çağrısında bulunmuştu. Vietnam ise örgütün iddialarını reddetmişti. Hanoy hükümeti Vietnam'da 140 bin uyuşturucu bağımlısı olduğunu bildiriyor.

(AA)

Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum...