200 Filistinli serbest kalıyor

İsrail Başbakanlığı, "Bu, Filistin Yönetimi içinde ılımlıları ve barış sürecini güçlendirmeye yönelik güven artırıcı bir önlem ve jest" ifadesini kullandı

Abone ol

KUDÜS - İsrail, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a jest olarak, 200 dolayında Filistinli tutuklunun serbest bırakıyor.

Kabinede yapılan oylamada, serbest bırakılmalara karşı olan hükümet ortağı Şas'ın 4 bakanı ile birlikte, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Kadima partisinden ve gelecek ay yapılacak parti seçimlerinde başkan adaylarından Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz "hayır" oyu kullandı.

İsrail Başbakanlığı, bir açıklama yaparak, "Bu, Filistin Yönetimi içinde ılımlıları ve barış sürecini güçlendirmeye yönelik güven artırıcı bir önlem ve jest" ifadesini kullandı.

Kabinenin onayından sonra bir özel bakanlık komisyonu, serbest bırakılacakların isimlerini belirleyecek. Serbest bırakılmalar için muhtemel tarihin 25 Ağustos Pazartesi olacağı da söyleniyor. Serbest bırakılmaların özellikle ramazan ayı öncesine gelmesi planlandı.

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile Filistin Başbakanı Selam Feyyad, dün gece Tel Aviv'de, Barak'ın evinde bir araya geldi. İkilinin birçok konuyu ele aldıkları belirtilirken, Barak'ın Feyyad'a, İsrail'in Batı Şeria'da Filistinlilerin hareket imkanlarını zorlaştıran yol engellemelerini, bariyerlerin kaldırılması, Filistinlilere daha fazla çalışma izni sağlanması konusunda çalışacakları sözünü verdiği ifade ediliyor. Toplantıda Cenin'de güvenliğin Filistin güçlerince sağlandığı pilot proje uygulamasının diğer Batı Şeria kentlerine de yaygınlaştırılması konusundaki çalışmalar ve Filistin ekonomisinin desteklenmesiyle ilgili konular üzerinde durulduğu da kaydedildi.

Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı