2015’in yıldızı pamuk 2016’da hız kesiyor!

Pamuk, geçen yıl emtia piyasalarında başarılı bir performans sergileyen birkaç üründen biriydi. Fiyatlar bu yıl New York’ta 61-63 sent /pound bandında hareket ediyor. Analistler, fiyatların bu yıl genel olarak bu seviyelerde gezineceğini öngörüyor.

Abone ol

Evrim Küçük - DIŞ HABERLER

Emtia piyasaları 2015’te 13 yılın en düşük seviyesine geriledi. Başta Çin olmak üzere gelişen ülke ekonomileriyle ilgili artan kaygılar ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırması arifesinde yaşanan tedirginlik emtia fiyatlarını vurdu. Pamuk ise zayıf emtia piyasalarında başarılı bir performans sergileyen birkaç üründen biriydi. CRB Endeksi’nin yüzde 25 oranında değer kaybettiği geçtiğimiz yıl pamuk New York vadeli işlemlerinde yüzde 6 yükseldi. Aralık ayı itibariyle pamuk, Bloomberg Emtia Endeksi’nde izlenen 22 ürün arasında yükseliş gösteren tek emtiaydı. Peki pamuk 2016’da da iyi bir performans gösterecek mi? 

Pamuk fiyatları son zamanlarda New York’ta 61-63 sent/pound (1 pound=453 gr.) bandında hareket ediyor. Analistler, fiyatların bu yıl genel olarak bu seviyelerde gezineceği, yılsonuna doğru üretim tarafında yaşanan düşüşün etkisiyle 70 sente doğru hareketlenebileceğini öngörüyor.

HSBC'de üst düzey ayrılık: Emekli oluyor Borsa İstanbul'dan bir rekor daha! İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması İYİ Partili belediye başkanı istifa etti Londra'da kılıçlı saldırı: 5 yaralı