600 gönüllü Batı Afrika'ya gönderiliyor

Nijerya, ölümcül salgınla mücadele için 600 gönüllüyü Batı Afrika'ya gönderiyor

Abone ol

LAGOS - Nijerya'nın, yaklaşık 600 sağlık gönüllüsünü ebola salgınıyla mücadele kapsamında Sierra Leone, Liberya ve Gine'ye göndereceği bildirildi. 

Sağlık Bakanı Onyebuchi Chukwu'nun gazetecilere yaptığı açıklamada, farklı sağlık alanlarından gönüllülerin, Batı Afrika ülkelerindeki salgınla mücadele çerçevesinde uluslararası güce katılmak için kayıt yaptırdıklarını söyledi. 

Chukwu, "Şu ana kadar Lagos, Abuja ve Port Harcourt'ta açtığımız kayıt bürolarında 591 gönüllü kayıt yaptırdı" dedi. 

Sağlık Bakanı Chukwu, Nijerya'nın, üç Batı Afrika ülkesinin her birine 500 bin dolarlık yardımda bulunduğunu hatırlattı. 

Ebola virüsünün yol açtığı viral hemorajik ateş, kusma, ishal, iç ve dış kanamalara neden oluyor. Temas yoluyla bulaşan hastalık için herhangi bir tedavi yöntemi bulunmuyor.  

Dünya Sağlık Örgütü, Liberya, Gine, Sierre Leone ve Nijerya'daki ebola salgınında şimdiye kadar 7 bin 439 vaka tespit edildiğini, bunlardan yaklaşık 3 bin 500'ünün yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. 

BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Martı'nın CEO'su UKOME toplantısına alınmadı Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Türkiye Sigorta 3 milyar 527 milyon lira net kar elde etti