AB, Güney Kore ile el sıkışıyor

AB, Güney Kore ile Serbest Ticaret Anlaşması'nı 6 Ekim'de düzenlenecek AB-Güney Kore Zirvesi sırasında imzalayacak.

Abone ol

BRÜKSEL- Avrupa Birliği, Güney Kore ile Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmasına karar verdi.

Belçika Dışişleri Bakanı Steven Vanackere, yaptığı açıklamada, anlaşmanın, 6 Ekim'de düzenlenecek AB-Güney Kore Zirvesi sırasında imzalanacağını ve 1 Temmuz 2011'de yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Avrupa Komisyonu verilerine göre, AB, Güney Kore'nin ikinci büyük ihracat pazarı, Güney Kore ise 27 üye ülkeli AB'nin sekinci büyük ticaret partneri konumunda. 

AB ile Güney Kore'nin ticaret hacmi 2008 yılında 65 milyar avroyu aştı.

Vanackere, anlaşmayı, Avrupalı işletmelere Asya piyasasını açmak için büyük bir adım olarak nitelendirirken, anlaşmanın, Güney Kore'de olduğu gibi Avrupa'da da bolluk ve istihdam yaratacağını söyledi.

Anlaşma ilk kez geçen yıl parafe edildi, ancak Avrupa otomobil sektörünün kapılarını ucuz Güney Kore otomobillerine daha fazla açacağı endişeleri anlaşmanın, imzalanmasını geciktirdi. Özellikle İtalya anlaşmaya uzun süre karşı çıktı.

Güney Kore Otomobil Üreticileri Birliği verilerine göre, Güney Kore, 2009 yılında AB'ye 303 bin 205 adet, AB ise Güney Kore'ye 40 bin 97 adet otomobil sattı.

İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi "Sene sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceğiz" Konya Doğanhisar'da 3,5 büyüklüğünde deprem Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi