AB ülkeleri arasında Macaristan enflasyon şampiyonu

Macaristan'ın yıllık enflasyonun %5 ile birinci olduğu sıralamada, Romanya %4,9 ile ikinci, Polonya ise %4,3'lük enflasyonla üçüncü sırada

Abone ol

BUDAPEŞTE - 27 Avrupa Birliği (AB) ülkesi arasında enflasyon şampiyonunun Macaristan olduğu açıklandı.

Macaristan'ın yıllık enflasyonun yüzde 5 ile birinci olduğu sıralamada, Romanya yüzde 4,9 ile ikinci, Polonya ise yüzde 4,3'lük enflasyonla üçüncü sırada yer aldı.

Açıklanan bu verilerin ardından Macaristan'daki ekonomistler, ülke ekonomisinin duraklamada olmasına rağmen enflasyonun yüzde 5 olmasının inanılır gibi olmadığı görüşünde birleşiyor. Yaz aylarında ülkedeki enflasyonun bu denli yüksek çıkmasının kış aylarında da süreceğini düşünen ekonomi yazarları, 2010 yılında yapılacak olan genel seçimlere kadar enflasyonun yükselişinin devam etmesini bekliyor.

Diğer yandan Macar hükümetinin ekonomistleri ise, enflasyonun yüksek çıkmasının sebebinin KDV oranlarına yapılan yüzde 5'lik artışın neden olduğunu savunuyor.

Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Martı'nın CEO'su UKOME toplantısına alınmadı