ABD, Afganistan'dan 2016'da çekilecek

ABD Savunma Bakanı Hagel, "Başkan Obama'nın kararının 2016'nın sonuna kadar Afganistan'dan çekilmek" olduğunu söyledi

Abone ol

STUTTGART- ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ABD'li komutanların Afganistan'dan çekilme tarihi olan 2016'nın yeniden düşünülmesi ve esnek davranılması yönündeki talebin reddedildiğini söyledi. Hagel, Başkan Obama'nın çekilme yönündeki kararının geçerli olduğunu bildirdi. 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Almanya'da bulunan Hagel, 2015 sonuna kadar 5 binden fazla ABD askerinin çekileceğini ve 2016'da sadece bin kadar güvenlik uzmanının Afganistan'da kalacağını söyledi. 

Savunma Bakanı Hagel, Rusya'nın, Ukrayna sınırı boyunca askeri birliklerini konuşlandırmasına işaret ederek, bu durumun Ukrayna'yı işgal edeceği tehdidinin artması anlamına geldiğini ifade etti. 

Hagel, gerginliğin devam etmesi halinde durumun daha da kötüye gideceğini belirterek, işgal riskinin arttığını söyleyen Polonya Dışişleri Bakanı Radoslav Sikorski ile aynı görüşte olduğunu vurguladı. 

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz