ABD askerlerinin çoğu Irak şehirlerinden çekildi

Irak'taki Amerikan kuvvetlerinin komutanı Korgeneral Ray Odierno, bu ülkedeki Amerikan askerlerinin büyük bölümünün kentlerden çekilmeyi tamamladığını bildirdi.

Abone ol

BAĞDAT - Irak'taki Amerikan kuvvetlerinin komutanı Korgeneral Ray Odierno, bu ülkedeki Amerikan askerlerinin büyük bölümünün kentlerden çekilmeyi tamamladığını bildirdi.

Odierno, Irak savunma ve içişleri bakanları ile düzenlediği ortak basın toplantısında, tereddütler ve Irak makamlarıyla sağlanan anlaşmanın ardından, ülkenin en sorunlu kenti ve El Kaide'nın hala faal olduğu Musul'dan asker çekmeye karar verdiğini belirtti.

"Kötü günler geride kaldı ve muharip kuvvetlerimizin kentlerden ayrılması için uygun zaman geldi" diyen Korgeneral Odierno, 6 ay önce Irak kentlerinden çekilmeye başlayan Amerikan askerlerinin çoğunluğunun kentlerin dışına konuşlandığını kaydetti.

Korgeneral Odierno, Amerikan ordusunun Irak'ın tamamında elinde tuttuğu yaklaşık 460 noktadan 142'sini Bağdat yönetimine devrettiğini ifade etti.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak