ABD'de fabrika siparişleri beklentilerin üstünde

ABD'de haziran ayında fabrika siparişleri yüzde 0,6'lık beklentiyi aşarak, yüzde 1,1 yükseldi

Abone ol

WASHINGTON  - ABD'de haziran ayında fabrika siparişleri önceki aya kıyasla yüzde 1,1 yükseldi. 

ABD Ticaret Bakanlığı verilere göre, fabrikaların sanayi ürünleri siparişleri haziran ayında yüzde 0,6'lık artış beklentisini aşarak yüzde 1,1 arttı. Bu artışın, 1992'den bu yana kaydedilen en iyi performans olduğu vurgulandı. Mayıs ayı fabrika siparişleri verisi ise yüzde 0,5'lik düşüşten yüzde 0,6'lık düşüşe revize edildi. Daha önce yüzde 0,7 artığı belirtilen haziran ayı dayanıklı tüketim malı siparişlerinin de yüzde 1,7 yükseldiği açıklandı. 

Fiyatı oynaklık gösteren ulaşım kalemi siparişleri dışındaki çekirdek fabrika siparişleri de yüzde 1,1 arttı. Siparişlerdeki artışın büyük oranda savunma dışı ürünlere, özellikle bilgisayar ve elektronik ürünlerine talebin yükselmesinden kaynaklandığı belirtildi. Haziran ayında fabrika envanterleri ise yüzde 0,3 arttı. 

ABD'de fabrika siparişleri, sanayi firmalarının yakın gelecekteki üretim ve yatırım eğilimleri üzerine bilgi sağlaması açısından önem taşıyor. Uzmanlar, mayıs ayı fabrika siparişlerinde kaydedilen yüzde 0,6'lık düşüşün ardından gelen yüzde 1,1'lik artışın, sanayi sektörünün yılın geri kalanında daha iyi bir performans göstereceğine işaret ettiğini belirtiyor. 
 

Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı?