ABD'de işsizlik başvuruları 4 bin kişi azaldı

İşsizlik sigortası maaş ödemelerinden yararlanmakta olanların sayısı ise yılbaşından bu yana ilk kez düşüş gösterdi

Abone ol

İSTANBUL - ABD'de işsizlik sigortası maaş başvuruları beklentilere yakın bir ölçüde düşüş yaşadı. İşsizlik sigortası maaş ödemelerinden yararlanmakta olanların sayısı ise yılbaşından bu yana ilk kez düşüş gösterdi. Açıklanan veriler istihdam piyasasında en kötünün geride kaldığı beklentilerini güçlendirdi.

Bununla birlikte halen istihdamda kayda değer bir düşüş yaşandığı görüldü. ABD Çalışma

Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre işsizlik sigortası başvuruları 30 Mayısta sona eren bir haftalık sürede bir önceki haftaya göre 4 bin kişi gerileyerek 621 bin kişi oldu. Bir önceki haftanın verileri ise yukarı yönlü küçük bir revize yaşadı.

Analistlerin beklentileri ise işsizlik başvurularının 3 bin kişi gerileyeceği yönünde idi.

Başvuruların 4 haftalık ortalaması ise 4 bin kişi artışla 631 bin 250 kişi oldu.

23 Mayıs tarihinde sona eren hafta itibarıyla işsizlik sigortası maaş ödemelerinden faydalanmakta olanların sayısı 15 bin kişi gerileyerek 6 milyon 735 bin kişi oldu.

Bu rakam 3 Ocak'tan bu yana ilk kez düşüş gösterdi.

İşsizlik sigortası ödemelerinden faydalananların toplam istihdama oranı ise bir önceki hafta ile aynı kalarak yüzde 5 oldu.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı