ABD'de işsizlik başvuruları beklentilerin altında kaldı

ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 3 bin kişi artarak beklentilerin altında kaldı.

Abone ol

ABD Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 19 Haziran ile sona eren haftada işsizlik maaşı başvuruları önceki haftaya göre 3 bin kişi artarak 271 bine geldi. Piyasalarda beklenti başuruların 6 bin kişi artarak 273 bin olacağı yönündeydi. 

Bir önceki haftanın rakamı 267 binden binde 268 bine revize edildi.

4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları 3 bin 250 kişi azalarak 273 bin 750 oldu. 

İşsizlik maaşından yararlanmaya devam edenlerin sayısı 13 Haziran ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre 22 bin artışla 2 milyon 247 bin oldu. 4 haftalık ortalamalara göre işsizlik maaşı başvurusundan yararlananlar 750 artışla 2 milyon 231 bin 750 olarak açıklandı.

İşsizlik sigortalıların oranı ise aynı dönemde mevsimsel düzeltilmiş verilerle yüzde 1,7 olarak kalırken, takvim ve mevsimsel düzeltilmiş verilerle yüzde 1,5'den yüzde 1,6'ya yükseldi.

İşsizlik sigortalıların oranı işsizlik maaşından yararlanmaya devam  edenler ile işsizlik maaşı başvurularının oranından hesaplanıyor.

Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum...