ABD'den iki kötü veri

ABD'de ISM imalat endeksi aralıkta haziran 2009'dan bu yana en düşük seviyeye gerilerken, ABD imalat PMI'ı ekim 2012'den bu yana en düşük seviyeye düştü.

Abone ol

ABD'den ISM imalat endeksiyle imalat PMI'ı beklentilerin altında geldi. 

ABD'de ISM imalat endeksi aralıkta 48.2'ye gerileyerek Haziran 2009'dan bu yaan en düşük seviyeye geriledi

Reuters anketine katılan ekonomistler, Kasım'da 48.6 değerini alan endeksin 49'a yükseleceğini tahmin ediyorlardı.
              
Endeksin 50'nin altında bir değer alması sektörde daralmaya, üzerinde bir değer alması ise büyümeye işaret ediyor.

İmalat PMI 51,2'ye düştü

Öte yandan ABD imalat PMI aralıkta 51.2'ye gerileyerek Ekim 2012'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. ABD'de Markit tarafından hazırlanan imalat sektörü satın alma yöneticisi endeksi (PMI) Aralık ayında nihai 51.2'e düzeyine gerileyerek Ekim 2012'den bu yana en düşük değeri aldı.

Kasım ayında 52.8 değerini alan ABD imalat PMI, Aralık ayında 51.3'in altında yer aldı.Endekste 50'nin üzerindeki seviyeler sektörün büyüdüğüne işaret ediyor.

Dow Jones sert düştü

ABD verilerinin ardından Dow Jones endeksinde kayıplar yüzde 2'yi aşarak 4 aydan uzun bir sürenin en sert düşüşünü yaşadı. 

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz