ABD’de tüketici kredileri beklentilerin altında kaldı

ABD'de tüketici kredileri ağustosta 20 milyar dolarlık beklentinin aksine 13,5 milyar dolar arttı

Abone ol

WASHINGTON - ABD’de tüketici kredileri ağustos ayında beklentilerin altında kalarak 13,5 milyar dolar arttı.

ABD Merkez Bankasının(Fed) bugün açıkladığı verilere göre, tüketici kredileri ağustos ayında yıllık yüzde 5 artarak, toplamda 3,25 trilyon dolar seviyesine çıktı. Beklentiler, kredilerde 20 miyar dolarlık artış olacağı yönündeydi. 

Bu arada, temmuz ayı tüketici kredilerindeki artış 26 milyar dolardan, 21,6 milyar dolara revize edildi.

Ağustos ayına ilişkin tüketici kredilerinin beklentilerin altında kalmasında, kredi kartı ve benzeri devir yapan kredilerdeki 208 milyon dolarlık düşüş etkili oldu. Böylece, devir yapan krediler son altı aydır ilk düşüşünü kaydetmiş oldu.

Araba ve öğrenci kredileri gibi devir yapmayan krediler ise ağustosta 13,7 milyar dolar arttı. Devir yapmayan krediler, temmuzda son 3 yılın en yüksek artışını göstermişti. 

Tüketici kredilerinin artması tüketicilerin ekonomiye olan güvenlerinin güçlendiğine işaret ediyor. Buna karşın, ekonomistler ağustosta beklentilerin altında kalan veriye ilişkin olarak, ikinci çeyrekte 4,2 büyüyen ekonominin üçüncü çeyrekte vites düşürebileceği değerlendirmesini yaptı.

ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 3 oranında büyümesi bekleniyor. 

Öte yandan, New York borsalarında endeksler tüketici kredisi verisinin ardından değer kaybetmeye devam ediyor. 

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz