AB'den 5 ülkeye bütçe mektubu

AB Komisyonu; Belçika, Fransa, İtalya, Portekiz ve İspanya'nın 2018 bütçe taslaklarının AB hedeflerinin gerisinde kaldığı uyarısında bulundu.

Abone ol

AB Komisyonu, Belçika, Fransa, İtalya ve Portekiz'i 2018 yılı için hazırladıkları bütçe taslaklarının, Avrupa Birliği'nin borç ve açık azaltma hedeflerini yakalayamamaları riski olduğu uyarısında bulundu. Komisyon ayrıca, İspanya'dan 2018 bütçe taslağını daha fazla bilgi içerecek şekilde güncellemesini istedi.

Beş hükümete de mektup gönderen Komisyon, yapısal açıklarda düşüş hedeflerinin Avrupa Birliği kurallarının gerektirdiğinin gerisinde kaydığı uyarısında bulundu.

AB bütçe kuralları, Komisyon'a ulusal bütçe taslaklarını kontrol etme ve bütçelerin AB yasalarında öngörülen açık ve borç limitlerine uygun hale getirilmesini isteme hakkı veriyor.

'Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı' iddialarına yalanlama 1 Mayıs'ta gözaltına alınan 52 kişiye tutuklama talebi La Liga'da şampiyon Arda Güler'li Real Madrid! Bitcoin'de yükseliş sürüyor: Gün ortasında 64 bin doları aştı Deep Purple'dan yeni şarkı