Almanya çocuk parasını 2016'da artırıyor

Ailelere 2012 yılında 38,5 milyar euro çocuk parası ödendiği bildirildi

Abone ol

BERLİN - Alman hükümetinin, çocuk parasını 2016 yılında artırmayı düşündüğü bildirildi. 

'Süddeutsche Zeitung' gazetesinde yer alan ve hükümet çevreleri tarafından da doğrulanan habere göre, hükümet ailelere her ay ödenen çocuk parasını aylık 2 avro artırmak yerine 2016 yılında toplu zam yapmayı planlıyor. 

Çocuk parasında yapılacak artış ile geliri düşük aileler için çocuklar için yapılan ek ödemenin de yükseltilmek istendiği ifade edildi. 

Hükümetin çocuk parasının yükseltmeyi 2 yıl ertelemesinin sonbaharda açıklanacak asgari geçim düzeyi raporundan kaynaklandığı, bu raporun açıklanmasının ardından çocuklar için vergiden muaf tutulan meblağın artırılmasının söz konusu olabileceği kaydedildi. 

Almanya'da 2012 yılında açıklanan asgari geçim düzeyi raporunda, çocuklar için vergiden muaf tutulan meblağın bu yıl içinde 72 euro artırılarak 4 bin 440 euroya yükseltilmesi gerektiği belirtildi. Söz konusu meblağın artırılması ve çocuk parasının da 2 euro artırılmasıyla devletin yılda toplam 425 milyon avro daha az vergi elde etmesi anlamına geldiği bildirildi. 

Hükümetin büyük ortağı Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU), seçim kampanyasında çocuk parasını 35 euro artırmayı vadetmişti. 

Almanya'da birinci ve ikinci çocuk için 184 euro, üçüncü çocuk için 190 euro, 4'ten fazla çocuk için de her çocuk için aylık 215 euro ödeniyor. 

Almanya'nın 2012 yılında 38,5 milyar euro çocuk parası ödemesi yaptığı kaydedildi. 

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz