Almanya'nın ihracatı beklentileri aştı

Almanya'nın şubat ayında ihracatı ocak ayına göre yüzde 1,5 artarak, 95,7 milyar avro seviyesinde gerçekleşti. Şubat ayında ülkenin mevsimsellikten ve takvim etkisinden arındırılmış dış ticaret fazlası 19,7 milyar avro oldu

Abone ol

Almanya'nın ihracatı şubat ayında bir önceki aya oranla beklentilerin üzerine çıkarak yüzde 1,5 arttı. 

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) geçici verilerine göre, Almanya şubatta 95,7 milyar avroluk ihracat, 76,5 milyar avroluk da ithalat gerçekleştirdi. Ülkenin şubat ayında mevsimsellikten ve takvim etkilerinden arındırılmış ihracatı önceki aya oranla yüzde 1,5, ithalatı ise aylık bazda yüzde 1,8 arttı.   

Almanya'nın şubat ayında ihracatının aylık yüzde 1, ithalatının ise yüzde 1,2 artması bekleniyordu. Böylece ülkenin ihracatı ve ithalatı beklentilerin üzerinde gerçekleşti.   

Ülkenin şubatta mevsimsellikten ve takvim etkisinden arındırılmış dış ticaret fazlası 19,7 milyar avro seviyesinde gerçekleşti. Geçen yıl aynı dönemde dış ticaret fazlası 16,2 milyar avro olarak kaydedilmişti.  

Almanya şubatta Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 56,6 milyar avro değerinde mal gönderirken, bu ülkelerden 50,7 milyar avroluk mal aldı. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla AB ülkelerine ihracat yüzde 3,4, bu ülkelerden ithalat da yüzde 0,9 arttı.  

Şubat ayında Avro Bölgesi ülkelerine 35,6 milyar avroluk ihracat yapılırken, bu ülkelerden 34,8 milyar avroluk mal satın alındı.  

Almanya, şubat ayında AB dışındaki ülkelere (üçüncü ülkeler) ise 39,2 milyar avroluk ihracat gerçekleştirdi. Ülkenin bu ülkelerden ithalatı ise 25,8 milyar avro olarak belirlendi. 2014 yılı şubat ayına kıyasla Almanya'nın AB dışındaki ülkelere ihracatı yüzde 4,6, bu ülkelerden ithalatı da yüzde 0,6 yükseldi.  

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz