Almanya'nın kamu borcu 1. çeyrekte arttı

Almanya'nın federasyon, eyaletler ve belediyelerin tüm temel ve ilave bütçeleri de dahil olmak üzere toplam kamu borcu, bu yılın ilk çeyreğinde önceki çeyreğe oranla yüzde 1 arttı

Abone ol

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) verilerine göre, Almanya'nın 2015 yılı 1. çeyrek sonunda federasyon, eyaletler ve belediyelerin tüm temel ve ilave bütçeleri de dahil olmak üzere kamu borcu 2 trilyon 60 milyar 539 milyon euro oldu. Geçen yılın son çeyreğine oranla ülkenin toplam kamu borcu 20,8 milyar euro arttı, artış oranı ise yüzde 1 olarak ölçüldü.  

Almanya'da federal borç, 31 Aralık 2015'te geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,8 artış kaydetti. Söz konusu borç 9,9 milyar euro artışla 1 trilyon 291,6 milyar euro oldu.   

Eyaletlerin borcu ise söz konusu dönemde geçen yılın ilk çeyreğine kıyasla yüzde 0,7 artarak 624 milyar euro seviyesinde gerçekleşti. Belediyelerin borcu da yüzde 4,8'lik artışla 144,9 milyar euro olarak belirlendi. 

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak