ArcelorMittal, 679 milyon dolar kar etti

Geçen yıl ilk çeyrekte 1,06 milyar dolar zarar açıklayan şirket, geçen yıl üçüncü çeyrekte 903 milyon dolar ve son çeyrekte ise 1,07 milyar dolar kar etmişti

Abone ol

PARİS - Hintli çelik üreticisi ArcelorMittal, bu yıl ilk çeyrekte 679 milyon dolar kar etti.

Dünyanın en büyük çelik üreticisi ArcelorMittal, özellikle Çin ve gelişmekte olan ülkelerde düzelen talebi karşılamak için üretimini artırdığını, bu yıl ilk çeyrekte 679 milyon dolar kar ettiğini açıkladı.

Geçen yıl ilk çeyrekte 1,06 milyar dolar zarar açıklayan şirket, geçen yıl üçüncü çeyrekte 903 milyon dolar ve son çeyrekte ise 1,07 milyar dolar kar etmişti.

Şirketin geçen yıl ilk çeyrekte 15,1 milyar dolar olan gelirleri ise bu yıl aynı çeyrekte yüzde 23'lük artışla 18,6 milyar dolara çıktı. Bu artışta müşterilerin stoklarının azalması ve otomotiv sektöründe talebin artması etkili oldu.

ArcelorMittal Üst Yöneticisi (CEO) Lakshmi Mittal, ''yılın bütün önemli piyasalarda talebin toparlanmasıyla başladığını, bunun ikinci çeyrekte de olumlu etkisi olacağını'' belirtti.

Gelişmekte olan ülkelerde talebin arttığını, ancak Avrupa ve ABD'de talebin bu yıl 2008 yılına göre yüzde 20-25 daha az olacağı beklentisi bulunduğunu belirten Mittal, ''Toparlanma başlamasına ve 2009 ile karşılaştırdığımızda yukarı yönlü güçlü hareketler görmemize rağmen, müşterilerimiz ve piyasaların çelik talebi 2008'e göre halen az'' dedi.  

Dünyada çelik üretiminde yüzde 10 paya sahip olan ArcelorMittal'ın bu payı, küresel ekonomik krizin etkileri nedeniyle geçen yıl yüzde 6'ya geriledi.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak