Assange İsveç'e iade edilecek

İngiltere Temyiz Mahkemesi, Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın İsveç'e iade edilmesine ilişkin kararı bozmadı.

Abone ol

LONDRA -  İngiliz Woolwich Ceza Mahkemesi, İsveç tarafından iki kadına tecavüz etmekle suçlanan Assange'ın şubat ayında bu ülkeye iadesine karar vermişti. Temyiz Mahkemesi bugünkü kararıyla, Assange'ın İsveç'e iadesini onaylamış oldu.

Julian Assange hakkındaki kararı öğrenmek için bugün Londra'daki Temyiz Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına katılırken, yargıç John Thomas ve Duncan Ousely, "Assange'ın geçen yıl İsveç'te iki kadına tecavüz ettiği iddiası nedeniyle bu ülkeye gönderilmesi gerektiğini" söyleyerek kararı açıkladı.

Assange'ın kararı, İngiltere'de bir üst mahkeme olan Anayasa Mahkemesi'ne veya Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürmesi bekleniyor.

Wikileaks'in kurucusu İsveç'e yaptığı bir seyahatte iki kadına tecavüz etmekle suçlansa da Assange bu suçlamaların yayımladığı gizli ABD Dışişleri Bakanlığı yazışmalarıyla ilişkili olduğunu ve "siyasi suçlamalar" olduğunu söylüyor.

Güven arttı, vatandaş Türk Lirası’na geçiyor 30 yıldır oluşturulan ihracat pazarını kaybederiz “Türk dünyası bir araya geldiğinde küresel güce dönüşür” Küresel çapta çalışan sağlığı hâlâ risk altında Yazılımda yetenek yönetimi hayati önemde