Asyalı kreditör, Fransızlar'a krediyi durdurdu

Asyalı bir banka Fransızlar'a kredi kanalını kapattı, 5 Asyalı daha risk analizi yapıyor.

Abone ol

İSTANBUL - Haber ajansı Reuters'ın haberine göre Asya'da bir banka önde gelen Fransız bankalarına kredi kanallarını kapattı. Habere göre Asyalı 5 banka daha, Euro Bölgesi'nin borç sıkıntısı nedeniyle Fransız bankalarıyla yaptıkları işlemleri ve karşılıklı riskleri mercek altına aldı.

Dün kredi derecelendirme kuruluşlarının Fransız bankalarının notlarını düşüreceği yönündeki söylentiler kuruluşlar tarafından yalanlansa da, Asyalı bazı bankalar gördükleri riskler nedeniyle Avrupalı borçluların durumlarını yakın incelemeye aldı.

Durumun hassasiyeti nedeniyle bankaların isimleri açıklanmazken, Reuters'ın haberinde kredi kanalını kesen bankanın Singapur merkezli bir banka olduğu ileri sürüldü. Reuters'a bilgi veren banka yetkilisi, "Krediyi kestik. Sistemdeki limitler kaldırıldı. Kredi talepleri için dosya dosya onay almaları gerekecek" dedi.

Asya'da 5 kuruluşun risk inceleme yetkilileri ise Fransız bankalarıyla 30 güne kadar vadeli ihtiyaçlarında çalışmaya devam ettiklerini, uzun vadeli ihtiyaçları konusunda ise derinlemesine risk analizi yapmaya başladıklarını söylediler.

Noyer Fransız bankalarını savundu

Öte yandan Fransa Merkez Bankası Başkanı Christian Noyer, iki gündür hisseleri değer kaybeden Fransız bankalarını savundu.

Noyer yaptığı açıklamada, Fransız bankalarıyla ilgili iddiaları "temelsiz söylentiler" olarak değerlendirerek, "Borsalardaki son gelişmelerden Fransız bankalarının finansal sağlamlığı etkilenmedi, bankalar krizin başından bu yana dayanıklılık kapasitelerini ispatladılar" dedi.

"Fransız bankalarının ilk yarı karları zor ekonomik koşullarda sağlamlılığını kanıtladı" diyen Noyer, bankaların sağlıklı sermaye desteğine sahip olduğunu belirtti.

Noyer'in açıklaması, Fransız bankalarının dün ve bugün hisselerindeki önemli kayıpların ardından geldi.

4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu? Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi daha gözaltına alındı Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi