Avrupa'nın çöpü Hollanda'ya gidiyor

Yılda 1 milyon tondan fazla çöp Avrupa ülkelerinden ithal edilerek Hollanda’da yakılıyor.

Abone ol

LAHEY  - Hollanda’nın, Avrupa’da en büyük çöp ithalatçısı ülke olduğu belirtildi. Financieele Dagblad adlı gazetenin araştırmasına göre Hollanda, aralarında İngiltere, İtalya ve İrlanda’nın da yer aldığı birçok Avrupa ülkesinden yılda ortalama 1 milyon tondan fazla ev ve sanayi atığı ithal ederek yakıyor.

Son yıllarda atıkların geri dönüşümü konusunda önemli mesafe kat eden Hollandalı şirketlerin, bu sayede milyonlarca avro kazandıkları ifade ediliyor.  Şirketler çöplerin yakılması için para aldıkları gibi yakma işlemi sonunda elde edilen enerji de önemli bir gelir sağlıyor.

Uzmanlar, ithal edilen çöp miktarının önümüzdeki yıllarda iki katına çıkacağını tahmin ediyor.

Hollanda Altyapı ve Çevre Bakanlığı’nın verilerine göre, geçen yıl Avrupa genelinden ithal edilen çöplerin ülke içinde yakılanların yüzde 14’üne denk geldiği belirtildi. Yetkililer, 2011 yılında bu oranın yüzde 4 civarında olduğuna dikkati çekti.

Geri dönüşüm konusunda dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alan Hollanda’nın en büyük atık işleme şirketlerinden AVR, geçtiğimiz günlerde Çinli bir grup tarafından satın alınmıştı.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek