Ban'dan işbirliği çağrısı

Ban Ki-moon 'Suriye'deki savaşı bitirmek için beş ülke işbirliği yapmalı' dedi

Abone ol

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Suriye'de savaşa son verilmesi için beş ülkeye işbirliği çağrısında bulundu.

BM Genel Kurulu'nun 70. dönem toplantılarının açılış konuşmasını yapan Ban Ki-moon, Suriye'de savaşın bitirilmesi ve barış dönemine geçiş için Türkiye, Rusya, ABD, Suudi Arabistan ve İran'ı, Suriye'deki savaşı bitirmek için uzlaşarak işbirliği yapmaya çağırdı.

Konuşmasında göç krizine de değinen Ban Ki-moon, Avrupa ülkelerinden, krizin çözümü için daha fazla çaba harcamalarını istedi.

İklim değişimi konusunda da uyarılarda bulunan Ban Ki-moon, sera gazı salımlarının sınrlandırılması için ulusal düzeyde belirlenen hedeflerin, potansiyel bir tehlikenin bertaraf edilmesi için yeterli olmadığını söyledi.

Dünyanın önünde iki seçenek olduğunu vurgulayan Ban-Ki moon, "Ya daha iddialı hedefler belirleyeceğiz, ya da hava sıcaklığının sanayi öncesi döneme kıyasla küresel düzeyde iki derece artması riskini göze alacağız. Ancak bilim insanları bu sınırın aşılmaması uyarısında bulunuyor" dedi.

Çin'deki otomobil fuarından öne çıkanlar İhracatınızı artıracak yapay zekâ uygulamaları Türk balıkçısı Çin pazarına ağ atacak 2023 yılı için elektrik toptan satış fiyatı düştü 'Sürdürülebilirliğin yolu suyun geri kazanımından geçiyor'