Bernanke'nin koltuğuna o oturacak

Obama'nın yeni Fed başkanı olarak Summers'ı seçeceği iddia edildi.

Abone ol

TOKYO - Japonya'nın Nikkei gazetesi, ABD Başkanı Barack Obama'nın Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin ardından bu göreve eski hazine bakanı Lawrence Summers'ı aday göstereceğini duyurdu.

Nikkei gazetesinin Japonca versiyonunda bugün yer alan ve adı açıklanmayan kaynaklara dayandırılan haberde, Obama'nın Summers'ın aday gösterilmesi için "nihai aşamalara" geldiği belirtilirken, gazetenin İngilizce yayınında Obama'nın Fed başkanlığı görevine Summers'ı seçtiğini gelecek hafta açıklayabileceği belirtildi.

Bernanke'nin Fed başkanı olarak ikinci görev dönemi 2014 Ocak ayı sonunda dolacak. Summers'ın karşısındaki diğer aday ise halen Fed Başkanı Yardımcısı olarak görev yapan Janet Yellen.

New York Times ve Washington Post'ta bu ay yer alan haberlerde de Obama'nın bu göreve Summers'ı getirme eğiliminin daha güçlü olduğu belirtilmişti. Atamanın Senato tarafından onaylanması gerekiyor. Çoğu Demokrat Partili bazı senatörler Summers'ı hazine bakanı olduğu dönemde bankacılık alanındaki bazı politikaları nedeniyle eleştiriyor. Nikkei'ye göre Fed'in yeni başkanı gelecek hafta bankanın 17-18 Eylül'deki para politikası kurulu toplantısının ardından açıklanabilir.

Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı