BM: Kıbrıs'ta çözüm her zamankinden yakın

BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, müzakerelerde bu güne kadar gelinmeyen bir noktada olduklarını söyledi.

Abone ol

KKTC lideri Mustafa Akıncı ve Rum lider Nicos Anastasiades'in de katılacağı müzakereler için taraflar 7-11 Kasım'da İsviçre'deki Mont Pelerin'de bir araya gelecekler. Görüşmelerde BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon da bulunacak.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide dün düzenlenen basın toplantısında, müzakerelerin toprak takasına odaklanacağını ancak tam kapsamlı bir anlaşmayla sonuçlanacak kritik bir görüşme olmayacağını belirtti.

Ban'ın danışmanı Eide, "Daha önce gelinen noktaların çok ötesindeyiz... Önceki Kıbrıs görüşmelerinden hiçbiri şimdi bulunduğumuz seviyeye gelmemişti" dedi.

Müzakereler Kıbrıs'ın büyük ölçüde kendi yönetimine sahip olan iki kurucu devletten oluşan esnek bir federasyon olarak birleşmesini amaçlıyor.

İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi "Sene sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceğiz" Konya Doğanhisar'da 3,5 büyüklüğünde deprem Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi